FOTO: Blagoslovljena filijalna crkva u Stranjanima kod Zenice

stranjani-blagoslov10

Na 31. nedjelju kroz godinu, nadbiskup metropolita vrhbosanski Vinko kard. Puljić, uz koncelebraciju devet svećenika, blagoslovio je filijalnu crkvu Sv. Barbare u Stranjanima, koja pripada župi Sv. Ilije Proroka u Zenici.

Blagoslov filijalne crkve Sv. Barbare 5. studenoga okupio je oko 500 vjernika iz cjelokupne zeničke doline.

Na samom početku župnik domaćin fra Zdravko Andžić uputio je riječi pozdrava i zahvalio je nadbiskupu na dolasku.

Nadbiskup Vinko je u prigodnoj propovijedi izrekao zahvalu ovdašnjemu puku i duhovnim pastirima na njihovoj žrtvi, te istaknuo da treba znati kako bez žrtve nema uspjeha, a dokaz za to je ova novosagrađena crkva. Pozvao je sve da nikad ne zaborave odakle su i komu su povjerovali!

Na kraju je župnik zahvalio svima na plemenitosti i dobroti naglasivši kako je upravo to dvoje najbitnije da se dođe do cilja. Nakon svete mise organiziran je ručak za sve pristigle vjernike.

Valja istaknuti kako je crkva Sv. Barbare u Stranjanima izgrađena isključivo voljom, trudom i novčanim prilozima stanovnika Stranjana, bez ikakve pomoći bilo koje državne ili političke institucije. Iako je selo prije rata imalo oko 800 stanovnika, danas ih je tu 50-ak. No, crkvu su željeli sagraditi još 1989., ali zbog rata nisu uspjeli. Međutim, nikad nisu zaboravili tko su te su uz pomoć Božju i dobrotom svih Stranjana koji su raštrkani diljem svijeta uspjeli podići ovu crkvu, piše nedjelja.ba.

NovaBila.info
Rad portala podržali:

Stisnite ‘lajk’ i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.


Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply