Humanitarna akcija učenika KŠC-a Travnik: Posjetili djecu u domu u Varešu, te štićenike domova za stare osobe “Naš dom” u Travniku i “Otac Kristofor” u Novoj Biloj

2

U Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” u Travniku je ove godine organizirana Korizmena humanitarna akcija u kojoj su sudjelovali učenici razredne nastave i djelatnici Centra. Uz malo dobre volje i velikog angažmana sviju nas uspjeli su obradovati mnoge potrebite. Jedna skupina učenika u pratnji direktorice, pedgoginje i logopetkinje posjetila je Ustanovu za prihvat i odgoj djece „Mala škola “ u Varešu darujući ih slatkišima koje su djelatnici prikupili.

Učenici razredne nastave prikupili su šarene pisanice i čestitke te ih darivali štićenicima staračkih domova koje su posjetili. Sukladno tomu, ponedjeljkom su učenici u  pratnji učiteljica posjetili „Naš dom“ u Travniku i darivali štićenike pisanicama i maštovitim čestitkama povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa. Uprava i osoblje su ih srdačno dočekali, a štićenici su s nestrpljenjem, ozarenih lica zagledali djecu i darove koje su im donijeli.

1

Dan poslije, utorkom ,druga skupina učenika u pratnji učiteljica prvi put je posjetila Dom za stare osobe „Otac Kristofor“ u Novoj Biloj, koji predvode sestre Franjevke bolničarke Isusa Nazarečanina. U ovom domu ima 96 pokretnih i nepokretnih štićenika koji su se neizmjerno obradovali kako dječici, tako i njihovim skromnim, malim darovima. Djelatnici doma su ih ljubazno dočekali i darivali djecu slatkišima. Nakon posjete su se uz čestitanje Uskrsa zahvalili i krenuli natrag ka školi. 

dsc_0422-800x450

Na ovaj su način učenici još jednom pokazali nesebičnost, suosjećanje i veliko srce prema onima kojim ti skromni darovi mnogo znače.

3 4 5

NovaBila.info

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar