‘Kraljica Bosne’ – autorska predstava Anele Križanac u Zagrebu

22752854_10214320340985681_1288452419_n

Predstava „Kraljica Bosne“ prema tekstu i režiji Anele Križanac igrat će se u subotu, 28. listopada u Studentskom domu Stepan Radić u Zagrebu. Predstavu organizira Klub bosanskih studenata,

Velika mi je čast da mogu priču, lik i djelo naše Kraljice podjeliti s publikom u Zagrebu, rekla je za portal NovaBila.info Anela Križanac, redateljica ove predstave.

Studentski teatar Franjevačke teologije Sarajevo je pored ovog događaja u Zagrebu, pozvan da navedenu predstavu igra u Slavonskom Brodu, Beogradu te čak  u Njemačkoj.

Ovim događajem ponosno ću predstaviti Novu Bilu i Travnik te Hrvatski kulturni centar Nova Bila gdje radim kao kazališna redateljica, dodala je uspješna Anela.

Dodajmo da u predstavi glume Studenti teatra Franjevačke teologije u Sarajevu koji su odvojivši svoje slobodno vrijeme odlučili ovu uvijek aktualnu temu postaviti na kazališne daske. “Kraljica Bosne” priča je koja na vrlo emotivan način govori o padu srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva.

Kroz predstavu pratimo Katarinu od njezine mladosti do smrti u Rimu. Uz vrlo atraktivne svjetlosne i zvučne efekte i odličan glumački ansambl ova predstava je već postigla veliki uspjeh kod publike.

Unatoč tome što se radnja događa u Srednjem vijeku, ona je ipak vrlo aktualna, te izvrsno komunicira s današnjom političkom i društvenom scenom u BiH i Europi. Masovno iseljenje stanovništva iz Bosne i Hercegovine bolna je točka svih nas. Iako predstava završava tragično, uz nemogućnost povratka u svoju domovinu i na koncu kraljičinom smrću, ona publici daje veliku nadu i budi, pomalo uspavanu, ljubav za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu!

NovaBila.info

Rad portala podržali:

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply