FOTO: Održan jubilarni 10. božićni koncert “Božić u Travniku” HKC-a Nova Bila

15724250_10210250734201209_1827029002_n

Božić je vrijeme kada čovjek treba stati ispred sebe te vidjeti svoju malenost i neznatnost. To je i vrijeme kada je potrebno priznati kako mora rasti u jednostavnosti, skromnosti i poniznosti da bi narastao toliko i bio dostojan stati pred Maleno Djetešce.

Hrvatski kulturni centar Nova Bila tako je godinama rastao kroz svoj božićni koncert „Božić u Travniku“ te je izrastao i stasao u najbolji koncert u široj regiji. To nisu naše riječi, to su riječi naše vjerne publike, gostiju i prijatelja koji su sa iskrenim oduševljenjem pratili, a kasnije i komentirali koncert.   

U večernjim satima 23. prosinca  2016., uoči Badnjaka, održan je deseti, jubilarni „Božić u Travniku“. Blagdanski ugođaj mogao se osjetiti vrlo jasno i vrlo intenzivno. Jer Božić nije praznik – prazan dan (slobodan dan) – Božić je blagdan – dan pun blagosti. Široki tim stručnih ljudi koji su organizirali koncert imali su na umu samo jednu stvar – donijeti Božić u Travnik. Među nas. Među sve ljude koji imaju čisto i otvoreno srce za lijepe i plemenite stvari. I sudeći po reakcijama naše publike, pa radosti koju smo i sami osjećali, a napose po dobrom glasu koji se danima pronosio, Hrvatsku kulturni centar Nova Bila zaista je donio komadić istinskog i čistog Božića Travnik.

Na samome početku koncerta program manager HKC-a i voditeljica programa Anela Križanac simbolično je donijela betlehemsko Svjetlo u salu Centra za kulturu koje je svjetlilo na sceni tokom cijelog koncerta. Zapaljeno je još i deset manjih plamičaka koji su bili simbol deset godina Božića u Travniku u koje su puhnule lašvanske Dive i još dva člana Limene glazbe „Lašva“ i zaželjeli našemu Božiću u Travniku još stotinu puta toliko.
Na koncertu je prikazan i kratki dokumentarni film o povijesti Hrvatskoga kulturnoga centra Nova Bila u kojega su najkonciznije smještene više od dvije decenije predanoga rada.
Programom „Božiča u Travniku“ svakako je dominirala limena glazba „Lašva“ koja je uz HKC i organizator ovoga koncerta.
Na koncu, voditeljica se obratila u ime ravnatelja HKC-a Nova Bila i idejnog tvoraca, sutvoraca i krivaca za postojanje „Božića u Travniku“,  svesrdnim zahvalama generalnome sponzoru – općini Travnik načelniku Admiru Hadžiemriću i ministrici Katici Čerkez te zaželila sretan Božić i blagoslovljenu Novu Godinu.
Po završetku koncerta nije završeno i druženje, nego je nastavljeno uz „Lašvanske tamburice“ i čašicu razgovora unatoč velikoj zimi koja je te noći neuspješno pokušala smrznuti „Božić u Travniku“.

Program koncerta:

  1. Limena glazba „Lašva“ Nova Bila i VS „Lašvanske dive“ HKC – a Nova Bila : „Za dobra stara vremena“ – solisticu Ilijana Budimir – Trupina
  2. VS „Lašvanske dive“ HKC – a Nova Bila „White Christmas“ pod ravnanjem prof Sanje Grabovac
  3. Limena glazba „Lašva“ Nova Bila i VS „Lašvanske dive“ HKC-a Nova Bila „Djetešce nam se rodilo“ uz solisticu Luciju Džepina
  4. VS „Lašvanske dive“ HKC-a Nova Bila „Oh when the saints“ pod ravnanjem prof. Sanja Grabovac
  5. Dječji zbor OŠ Nova Bila „Bijeli Božić“ pod vodstvom nastavnika Ljubomira Majstorovića
  6. VIS „Lampoši“ – „Božićna uspavanka Bajuški baju“ pod ravnanjem profesora Maria Pantnera
  7. SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik i Limena glazba „Lašva“ Nova Bila – „Neka cijeli ovaj svijet“ uz soliste: Marija Šimić, Dora Dujmušić i Matea Popović pod ravnanjem prof Josipa Popovića
  8. SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik „Jingle bell rock“ pod ravnanjem prof Josipa Popovića
  9. SGŠ Jakova Gotovca Novi Travnik „Božić dolazi“ uz soliste: Marija Šimić i Ilijana Budimir – Trupina (Dora Dujmušić )
  10. Limena glazba „Lašva“ Nova Bila „Viktoria“ pod ravnanjem prof Josipa Popovića

NovaBila.info

 

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava