Novobiljanski osmaši na maturalnoj ekskurziji u Istri

18623100_179708939221647_1530687233_n

Učenici osmih razreda Osnovne škole “Nova Bila” vratili su se sa svog zajedničkog putovanja – maturalne ekskurzije. Posjetili su Plitvička jezera, Brijune, Pulu te u povratku Zagreb, a svoje (nezaboravno) iskustvo s nama podijelila je učenica Edita Glavurda.

Dugo smo čekali to zajedničko putovanje. Jer do sad su nas spajale školske klupe, strahovi, male šale i svakodnevnice, a sad poslije spaja nas i nešto jako, jače, naše prijateljstvo postalo je neraskidivo. Sa sjajem u očima koji je odavao radost krenuli smo, oprastajući se s našim najbližim. Pjesma je bila nasš vjerni pratitelj. Osmjesi, zamor, i čavrljanje također.

I tako prođosmo našu lijepu Bosnu.

Na naše prvo odredište stigli smo popodne i uživali u prirodnim ljepotama Plitvičkih jezera. Vožnja brodom je također bila uzbudljiva i predstavljala pravu turističku atrakciju. Žubor splavova nas je pozdravljao, koje je bilo okupano suncem. Put nastavljamo do Omišalja gdje nam je bilo i prenoćište u hoteul. Puni energije još uvijek, smješteni se po sobama i odmah nakon večere bili smo spremni za nove avanture. Šetajući kraj mora gledali smo zalazak sunca. Na spavanja malo je tko i pomislio. Tako dočekujemo zoru. Jutro,spremni za obilazak prelijepih Brijuna. Ponovo vožnja brodom i pogled na beskrajno more koje nas okružuje. Obilazak Titove rezidencije, gledanje životinja koje su također uživale u ljepotama Brijuna. Poslijepodnevnim satima dolazimo do Pule gdje smo šetajući obišli i poznatu pulsku Arenu. Umorni, ali i dalje spremni za noćno druženje i šetnju. Smijeh je odzvanjao hotelom, gdje ponovno dočekasmo nespavani jutro. Polazimo do poluotoka Krk, gdje smo se osvježili sladoledom te nastavili put do Opatije. Prelijepa Opatija okupana suncem nam je pružila ponoćno gledanje zalazka sunca. Povratak do hotela i druženje sa prijateljima, nama ono najdraže.

Osvanuo je dan povratka, pa je i kiša plakala za nama. Dolazimo do Zagreba, gdje obiđosmo katedralu, trg Josipa bana Jelačića. Puni dojmova putujemo našoj kući. Pomalo tužni što se završava ovo sve. Sačuvat ćemo uspomene na nezaboravne trenutke, naše nastavnike Dijanu,Veru i Nikicu koji su nam ovog puta bili i prijatelji. Hvala im. Ova ekskurzija čuvat će mnoge sitne tajne, nova saznanja i neraskidiva prijateljstva do kraja života!

NovaBila.info | Edita Glavurda
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply