Obilježena “Večer sjećanja” u Travniku i Novoj Biloj

DSC06370

Uoči 18. studenog u kojem se obilježava 25. obljetnica Hrvatske zajednice Herceg Bosna i Dan sjećanja na Vukovar članovi Mladeži HDZ BiH Travnik zajedno s ostalim članovima stranke molitvom i paljenjem svijeća poklonili su se poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata u BiH i Hrvatskoj.

Nakon svete mise župnik župe Sv. Ivana Krstitelja u Travniku don. Mato Jonjić izmolio je opijelo za sve poginule branitelje i poželio sretan put svima koji idu u Vukovar. Oko dvorišta crkve na glavnoj travničkoj ulici, dužom magistralne ceste M5 Dolac-Nova Bila u dužini od 7 km, te na spomen obilježjima na Putićevu i Prahuljama upaljeni su lampioni u čast poginulim Herojima Herceg-Bosne i grada Vukovara. Također su lampioni upaljeni i uz cestu prema crkvi u Novoj Biloj gdje je bila smještena ratna bolnica.

DSC06373

Oko ponoći više od 50 članova i simpatizera HDZ BiH Travnik uputit će se za Vukovar gdje će se uz molitvu pokloniti žrtvama grada Heroja. Iz Travnika i okolnih gradova također za Vukovar ide i autobus u organizaciji Udruge nosioca ratnih odličja HVO HB ŽSB.

Travnički vjesnik

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava