Polovne “zvijeri”: Za Lamborghinija nude obitelj, bubreg, kuću…

lamborghini

Najskuplji polovan automobil koji se prodaje u BiH, putem poznatog portala, košta nevjerovatnih 390.000 maraka. U pitanju je sportista „lamborgini huriken“ čiji benzinski motor razvija strašnih 610 konja. Proizveden je 2014, a prodavač iz Mostara tvrdi da je do sada prešao manje od 9.000 kilometara.

Sudar svjetova. Tako bi se mogla opisati reakcija vozača automobila u BiH starih po nekoliko decenija kada ugledaju da se prodaje „zvijer“ vrijedna stotine tisuća maraka.

Bosna i Hercegovina je poznata kao „groblje automobila“ jer njenim putevima i dalje caruju „golfovi dvojke“, i to po najlošijim putevima u Europi.

Ipak, postoji i nekoliko sretnih vlasnika koji u svom dvorištu mogu priuštiti „porshe“, „lamborghini“ ili „mercedes“, koji stoje od 100.000 KM do nevjerovatnih 400.000 KM.

Rijetki ozbiljni kupci

Kada odluče da ih oglase za prodaju, tu tek nastaje cirkus. Slijede vrijeđanja, ismijavanja, nerealne ponude za zamjenu, a samo rijetki čestitaju ili žele da kupe.

Najskuplji polovan automobil koji se prodaje u BiH, putem poznatog portala, košta nevjerojatnih 390.000 maraka. U pitanju je sportista „lamborgini huriken“ čiji benzinski motor razvija strašnih 610 konja. Proizveden je 2014, a prodavac iz Mostara tvrdi da je do sada prešao manje od 9.000 kilometara.

Međutim, u ovoj priči automobil je pao u sijenku komentara znatiželjnih posetilaca na račun njegovog vlasnika.

– Auto zvijerka, samo pitanje za gazdu kako si zaradio pare za ovo? Klasični kriminalac, nemaš stida k… se po gradu u ovom, gasaš ga po Dubrovačkoj ko seljak zadnji – napisao je član potpisan s MostarU94.

– Bar ne možeš stati u gepek. Lijep pozdrav – odgovorio mu je hladnokrvno vlasnik.

Komične ponude

Kako to obično biva, uslijedile su komične ponude za zamjenu – dok je jedan nudio oba bubrega, drugi rakiju, treći bi se odrekao svog „golfa dvojke“ iz 1989. godine, i to s troja vrata. Vjerovatno crvene boje.

– Auto je vrh, samo ne znam kako da nađem pare. Haahahah, da prodam svu porodicu i opljačkam koju banku – upitao se jedan od njih, dok je bilo i onih koje je zanimalo koliko ovakav automobil troši. I saznali su – 20 litara po gradu.

Drugi najskuplji četvorokotač je bezvremenski „mercedes“ G klase s 421 konjskom snagom, za koga vlasnik iz Širokog Brijega traži 265.000 KM.

Za „porshe panameru“ iz 2017. sa samo 3.000 pređenih kilometara jedna od autokuća iz Dervente traži 256.325 KM.

– Brate, dam ti tatu, mamu, kuću, ženu i jedan bubreg – glasila je jedna od ponuda koja je izazvala brojne komentare tipa „nema ništa vrijednije od ljudskog života i zdravlja“.

– 256.000 KM, a ni šteke mu nisu u boji auta – primetio je jedan oštrog oka, ali je ipak više onih koji bi ovakvim vozilom prkosili komšijama.

– Ja kad bih na bingu dobio 300.000 kupio bih ga da mi samo pred kućom stoji, da ljudi misle da imam para – napisao je posjetitelj koji se potpisuje sa „19ti“.

Niža cijena, veća ponuda

Ovakva limuzina na muke je stavila i jednog mladoženju. Prodavca je molio da mu dozvoli da provoza buduću suprugu, jer ona to želi. Nakon što je dobio odgovor „sa srećom“, nije odustao.

– Ali, neće me žena ako je ne provozam – napisao je.

– Dajemo prijedlog upravi. Lijep pozdrav – glasio je odgovor.

U cijeloj priči bilo je i skrivenih političkih poruka. Tako je posjetitelj potrala predložio da se jedan primjerak rezervira za „Mileta iz Laktaša“, a odgovor je bio: „Svaka roba ima svog kupca“.

Potpuno drugačija od ostalih polovnjaka jeste limuzina dužine 11 metara, „hamer H2“, za koju treba izdvojiti 245.000 KM. Onaj tko ga kupi već sutra može početi zarađivati, jer se iznajmljuje za razne svečanosti. Vlasnik za dan vožnje na svadbi traži 1.000 eura.

U kategoriji od 1000.000 KM do 200.000 KM ponuda je već raznovrsnija, jer se na ovom portalu može naći 30-ak vozila s tom cijenom.

Dnevnik.ba

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply