Posjet sestara i kandidatica SMI župi Potkraju i Dubravici

20171104_163325

Kandidatice i sestre Služavke Maloga Isusa Provincije Bezgriješnog začeća BDM iz Sarajeva posjetile su, 4. i 5. studenoga, župu Sv. Ane u Potkraju, dom za stare Sv. Josip te vitešku filijalnu crkvu u Dubravici.

Kandidatice Marija IvančićAnela Oborović i Ivka Martinović su zajedno  sa s. M. Mandom Pršljom, prefektom kandidatica i s. M. Danicom Bilić, pročelnicom za duhovna zvanja u provinciji i s. Danicom Bilić, pročelnicom za duhovna zvanja u Sarajevskoj provinciji Sestara SMI su imale namjeru susresti se s mladima u župi Potkraj.  

Sestre je dočekao župnik župe Sv. Ane don Vitomir Šošić, a na susretu se okupilo 30-ak mladih različitog uzrasta, od prvog do devetog razreda osnovne škole.

Sestre i kandidatice su mladima govorile o Božjem pozivu i iz svoga vlastitog iskustva pokazale i dokazala kako je život s Kristom jako ispunjen i lijep. Potom je skupina djece bila podijeljena na dva dijela.

Skupinu u kojoj su sudjelovala djeca od prvog do šestog razreda predvođene su kandidaticom Anelom Oborović i Ivkom Martinović. Skupina u kojoj su sudjelovale djevojke od sedmog do devetog razreda predvođene su kandidaticom Marijom Ivančić, s.Mandom P. i s.Danicom B. Mladi iz obje grupe su bili jako zainteresirani i veoma radosni zbog susreta sa sestrama.

Naposljetku je s. Danica poručila mladima da one nisu došle na ovaj susret kako bi sebe uzveličale, već kako bi pokazale da i dan danas, bez obzira na sve, postoji živa Crkva, a to su posvjedočile kandidatice.

Nakon susreta s mladima sestre i kandidatice su odlučile posjetiti starije susestre koje se nalaze u domu Sv. Josip u Vitezu. Kako bi svoju radost podijelile i sa drugim starcima, nemoćnima i bolesnima, kandidatice i sestre su pohodile i starački Dom Sveti Josip u Vitezu, u kojem djeluju sestre SMI.

U popodnevnim satima predvodile su  krunicu u čast BDM. Posjet staračkom domu je bila prilika kandidaticama da se bolje upoznaju sa apostolatom i karizmom djelovanja sestara SMI.

Tijekom misnog slavlja 5.studenog u crkvi Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubravici –Vitez, kandidatice su čitale misna čitanja i pjevale pod svetom misom u zajedništvu sa sestrama SMI. Euharistijsko slavlje je predslavio fra Silvano Di Benedetto. Za vrijeme propovijedi kandidatice su posvjedočile o svome pozivu.

Nakon svete mise u Dubravici sestre su se zaputile na euharistiju u crkvi Sv. Ane u Potkraju gdje su nazočnim vjernicima posvjedočile o svome pozivu.

Na kraju su se sestre i kandidatice zahvalile Gospodinu za svaki novi dan iskustva radosnog susreta s Bogom i sa bližnjima, piše nedjelja.ba.

NovaBila.info
Rad portala podržali:

Stisnite ‘lajk’ i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.


Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply