U OŠ “Nova Bila” održano Školsko natjecanje u izražajnom čitanju naglas

20161111_130434

Danas je 11.studenog u prostorijama Osnovne škole “Nova Bila”, na ideju nastavnice hrvatskog jezika Dragane Rajković, održano Školsko natjecanje u izražajnom čitanju naglas povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2016. Natjecalo se ukupno deset učenika od 6. do 9. razreda. Čitali su ulomke Malog princa, Heidi, Harry Pottera, Vlaka u snijegu, Čudnovate zgode šegrta Hlapića i mnoge druge. Natjecatelji su imali ukupno pet minuta za svoj nastup, dvije minute za uvodni dio i tri minute za izražajno čitanje ulomka koji su sami birali.

Uz natjecatelje su nastupili i mladi glazbenici, učenici Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik. Svojim su instrumentima i melodijama doprinijeli ovom našem književnom događaju, a  našim su učenicima, Ana na glasoviru, Domagoj na klarinetu, Marin, Marko, Matej, Emir i Safet na harmonici, pokušali probuditi želju da jednog dana netko od njih zasvira neki instrument. 

O nastupu naših natjecatelja je vijećao žiri kojeg su činile nastavnice Ivana Čato, Katarina Biljaka, Lucija Bošnjak, Dijana Smoljan, pedagoginja Snježana Petraš i učiteljica Ivana Gučanin-Gazibarić.  Na kraju je programa žiri donio odluku o najboljim čitačima. Prvo je mjesto na natjecanju osvojila učenica Lorena Čeko čitajući knjigu Šime Ešića „Prva ljubav treći put“. Drugo je mjesto pripalo učenici Andrei Gazibarić koja nas je zaintrigirala „Slavonskom šumom“ Josipa Kozarca, a treće je mjesto osvojila Karla Dražetić predstavljajući, jednu od najčitanijih knjiga današnjice, Malog princa Antoinea de Saint-Exuperya. Učenici su  nagrađeni prigodnom knjigom i diplomom koju im je dodijelio ravnatelj škole. Svim su ostalim učenicima dodijeljene pohvalnice za sudjelovanje.

Cilj je ovog natjecanja bio potaknuti učenike na čitanje na materinskom jeziku, ali i na otkrivanje čarobnih svjetova koji nam se otvaraju čitanjem knjiga. Nadamo se da će ovo natjecanje postati tradicijom obilježavanja naše ljubavi prema hrvatskoj knjizi. 

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login