Andrej Matošević: “Bavite se sportom koji volite, a ne težite sportu bez ljubavi zbog novca “

23584398_730882810436784_919013485_n

U vrijeme kada su mladi veoma rijetko uključeni u društvene aktivnosti i teškim lancima vezani za pretjerano korištenje modernih tehnologija, Novobiljan Andrej Matošević ruši navedene trendove i uspješno trenira rukomet već sedam godina.

Oduvijek sam volio sport te sam par mjeseci trenirao nogomet u NK “Nova Bila”. Zbog svojih fizičkih predčspozicija, a prvenstveno visine i na nagovor roditelja zajedno s jos nekoliko prijatelja poceo sam trenirati rukomet u RK “Nova Bila”. Rukomet sam nakon samo nekoliko treninga zavolio, okriva nam Andrej kako se počeo baviti rukometom.

Iako je prve tri godine treniranja bio vratar, odlučio je uzeti loptu u svoje ruke i zaigrati kao igrač na poziciji lijevog vanjskog.

23635473_730882860436779_1453007736_n

Ovom 17-godišnjem zaljubljeniku u rukomet uzor je francuski reprezentativac Nikola Karabatić te hrvatski “Kauboj” Domagoj Duvnjak.

Andrej od siječnja ove godine igra za  Rukometni klub ” Borac Absolute group” iz Travnika.

U posljednje vrijeme došlo je do osipanja igračkog kadra iz RK “Nova Bila” na način da su neki igrači prešli u druge klubove ili su se prestali baviti rukometom. Početkom 2017. godine nakon odigravanja više prijateljskih utakmica sa travničkim Borcem, od strane Uprave Borca uslijedio je poziv da im se pridružim zajedno s još nekoliko mojih suigrača. Kako “Borac” natjecao u višem rangu od RK “Nova Bila” to je predstavljalo izazov za mene, jer sam bio među najmlađim igračima, kako bih se i dalje dokazivao i napredovao kao igrač, priča nam talentirani rukometaš.

Kao i svaka druga obveza, tako i bavljenje rukometom iziskuje dosta slobodnog vremena i odricanja koje ne bi trebalo utjecati na školski uspjeh.

Mogu reći da nailazim na dosta razumijevanja kod dosta profesora u školi koji me ponekad  oslobađaju školskih obveza  kako bih mogao aktivno trenirati i odlaziti na utakmice te im se ovom prigodom zahvaljujem na razumijevanju, nastavlja  Andrej.

Budući da je se tek priključio Borcu, još uvijek nije osvojio turnir, ali trofeja ipak ne nedostaje. Andrej je u svibnju 2017. godine nastupao za Školu rukometa “Čelik Junior” iz Zenice na tradicionalnom međunarodnom  turniru u Italiji u gradu Brescia gdje su osvojili prvo mjesto. Za istu ekipu je nastupao u srpnju ove godine gdje su igrali u Sarajevu protiv reprezentacije Qatara, a također je nastupao za reprezentaciju KSB U-19 gdje su u Donjem Vakufu igrali protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine.

23584740_730882727103459_945043272_n

Nadam se da ću u budućnosti s Borcem osvojiti dosta turnira, a primarni cilj nam je ulazak u Premijer ligu BiH, govori ambiciozni Andrej.

Mladima poručujem da se bave onim sportom koji vole, a ne da teže za sportom gdje se u svijetu mnogo zarađuje, a za što nemaju predispozicije i ne rade to iz ljubavi, zaključio je.

NovaBila.info
Rad portala podržali:

Stisnite ‘lajk’ i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.


Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply