Bio je suigrač Beckhama, Giggsa i Cantone a danas je svećenik

frabeckham

Kada ste nogometni profesionalac, pa i član jednog od najvećih klubova na svijetu, što Manchester United zasigurno jest, onda su vam mnoge blagodati puno dostupnije.

Iako je teško odoljeti slavi, novcu i glamuru kojim su okruženi nogometni profesionalci, Philip Mulryne, bivši igrač Manchester Uniteda i sjevernoirske reprezentacije pronašao je novi životni smisao.

Kada ste nogometni profesionalac, pa i član jednog od najvećih klubova na svijetu, što Manchester United zasigurno jest, onda su vam mnoge blagodati puno dostupnije.

I gotovo da ne postoji nogometaš koji se takvog načina pokušao odreći. Svojevoljno.

Ipak, Philip Mulryne, bivši igrač Manchester Uniteda i Norwich Cityja te reprezentacije Sjeverne Irske, za koju je odigrao 27 utakmica te dao tri gola, uspio se othrvati svim izazovima, prenosi Tportal.hr.

“U početku mi je odgovaralo sve to – novac, žene, automobili… Kupovao sam po tri, četiri automobila godišnje. Ali, u kasnim 20-tim godinama sam postao nezadovoljan. Cilj mi je sada drugačiji nego kad sam bio nogometaš. Tada sam tragao za pobjedama, a sada za Bogom. Slično je to što sam, baš kao i u vrijeme igranja, okružen muškarcima i zajedno težimo istom cilju”, izjavio je 39-godišnji Mulryne za “Times”.

Ovaj bivši nogometaš zarađivao je oko 700.000 eura godišnje. Od 1996- do 1999. bio je igrač Uniteda, te je djelio svlačionicu s Cantonom, Beckhamom, Giggsom, Schmiechelom… Za United je odigrao tek jednu utakmicu, a potom je odlična bila u dresu Norwich Cityja, za koji je upisao više od 160 nastupa i postigao 18 golova.

Karijeru je završio 2009. i potom se posvetio studiranju filozofije dvije godine prije nego što je otišao u Rim i počeo izučavati teologiju. Nedavno je postao rimokatolički svećenik dominikanskog reda a na “mladoj misi” bili su neki njegovi bivši suigrači.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar