CEM Travnik organizirao “Ljetne olimpijske igre” i “Basket 3×3”

21462632_971410989666278_6250092975854279029_n

Tijekom proteklog vikenda u Travniku i Turbetu realizirani su projekti koje je Centar za edukaciju mladih financirao kroz program „Travnički fond za mlade“.

Na igralištu pored Osnovne škole „Travnik“, u subotu 9. rujna 2017. godine, održan je turnir „3×3 Basket“, čiji idejni tvorci su Sanin Karač, Amra Begić i Sara Pinjo, neformalna grupa koja je odlučila da, uz podršku CEM-a, po prvi put organizira ovakav događaj u Travniku i potakne mlade da odaberu sport, kao zdrav način života, umjesto alkohola, droga i cigareta.

Na turniru je sudjelovalo ukupno 18 timova iz Travnika, Novog Travnika i Viteza, 13 u muškoj i pet u ženskoj kategoriji. U muškoj kategoriji pobjedu je odnio tim “Trio fantastico” (Nedim Kurtović, Bakir Topčić, Aldin Nuhić i Ajdin Ejubović) iz Travnika, dok je u ženskoj kategoriji najbolji tim bio “Vitez 1” (Ivana Blaž, Ivana Kozina i Sara Valjan) iz Viteza.

U nedjelju, 10. rujna 2017. godine, na igralištu pored Osnovne škole „Turbe“ održane su „Ljetne olimpijske igre“, koje su organizirale Emina Beklija i Adna Šakić, koordinatorice pri Omladinskom centru „Turbe“, također uz podršku CEM-a.

Njihov cilj bio je okupiti djecu i mlade sa područja Turbeta i povezati ih kroz zajedničke aktivnosti, budući da tijekom školskog raspusta nemaju priliku sudjelovati na sličnim događajima. Tako su oni mogli sudjelovati u nizu natjecateljskih: košarke, odbojke, malog nogometa, maratona, kao i zabavnih igara, poput utrke sa balonima, „ljudske točke“ i „jaje u žlici“.

Organizatori oba događaja izrazili su zadovoljstvo odzivom natjecatelja, kao i nadu da će ovakve aktivnosti postati tradicionalne.

Svakako možemo reći da je glavni cilj programa „Travnički fond za mlade“, podsticanje mladih na aktivizam i sudjelovanje u razvoju zajednice, u potpunosti zadovoljen, kao i njihovo ohrabrivanje da ne čekaju druge da organiziraju događaje za njih, nego da preuzmu inicijativu i, uz odgovarajuću podršku, sami organiziraju aktivnosti za koje smatraju da su potrebne našem gradu.

Također, na ovaj način mladi ljudi su uvedeni u pisanje projekata, planiranje aktivnosti i proračuna, što će im omogućiti da lakše dođu do novčanih sredstava, koja su im potrebna za realizaciju ovakvih aktivnosti.

Centar za edukaciju mladih, kroz program „Travnički fond za mlade“ u ovom ciklusu financirao je dva omladinska projekta, u zimskom slijede još dva, a tijekom naredne godine trudit ćemo se da taj broj povećamo, rekli su iz CEM-a.

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply