DJEČACI PRETUČENI NA UTAKMICI: Tukli su ih i gledatelji i suparnici

ilasdilfiadsf__1506854145_77.239.5.25

SRAMOTNE scene viđene su na utakmici u Slavonskom Brodu između kadeta Željezničara i Slavije. Do opće tučnjave je došlo u 77. minuti nakon jednog prekršaja nad igračem Slavije. 

Počelo je bezazlenim guranjem dvojice dječaka, a onda je uslijedilo naguravanje svih igrača. U tom trenutku je jedan od igrača Željezničara nogom udario igrača Slavije koji je pao na pod, a ostali igrači suparničke momčadi gazili su ga nogama. Igrač Slavije zaradio je potres mozga.

Na teren su zatim upali gledatelji, uglavnom roditelji dječaka iz Željezničara. U tučnjavi je sudjelovalo oko 50 ljudi.

“Jedan od gledatelja udara našeg drugog igrača šakom u potiljak, nakon čega isti igrač pada u nesvijest. Poslije toga pomoćni trener naše momčadi dobiva ponovo šakom u glavu od jednog gledatelja. Nakon toga skoro svi naši igrači i treneri panično bježe u sudačku svlačionicu i zaključavaju se jer se domaći igrači žele i dalje obračunavati. Iza toga je pozvana policija i hitna pomoć. Igrač kadeta i trener starijih pionira pokušavaju ući u sudačku svlačionicu, ali ne mogu jer domaći igrači žele tučnjavu i viču: “Zašto se ne želite tući…” Isti igrač i trener bježe do autobusa i tada se svi smiruju jer dolazi policija i hitna pomoć. Dva igrača našeg kluba odvozi hitna na daljnje pretrage u bolnicu”, napisano je na Facebook stranici NK Slavija. 

Oglasila se i gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i osudila nasilje nad djecom na nogometnim terenima. 

“Dokle smo kao društvo došli kad su odrasli u stanju napasti dijete? Tko će za ovo odgovarati? Zahtijevam da institucije odrade svoj posao i da se ovakav događaj, kakav nikad nije zabilježen u 90-godišnjoj povijesti našeg kluba (a pitanje je je li ikad igdje), VIŠE NIKAD NE DOGODI!”, napisala je Jozić.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply