Rudar iz Han Bile uputio protest jer županijska udruga sudaca ne delegira službene osobe na njihove utakmice

5732cc8b-20b8-418e-89c2-5f540a0a0a64-ibrisimbegovic-sbk-718x446

Nakon napada igrača FK Rudar iz Han Bile u Busovači na glavnog suca utakmice Prve lige KSB-a, Munevera Opardiju iz Donjeg Vakufa, situacija u NS KSB dodatno se iskomplicirala. Natjecateljsko povjerenstvo je proslijedilo Disciplinskoj zahtjev za pokretanje postupka protiv četiri igrača FK Rudar, ali time nisu bili zadovoljni u županijskoj Udruzi sudaca pa su odlučili da ne delegiraju svoje suce na sve utakmice koje igra Rudar. Predsjednik Udruge sudaca Mirsad Ibrišimbegović obrazložio je ovu odluku stavom da se zaštite suci i ispoštuje propisana procedura u ovakvim slučajevima.

Natjecateljsko povjerenstvo je suspendiralo samo četiri igrača Rudara, ali je u dopunskom izvještaju službenih lica sa ove utakmice navedeno da su još četvorica sudjelovala u napadu na sucazbog čega mi tražimo da se i oni proceusiraju bez obzira hoće li biti kažnjeni ili ne. Pošto se Disciplinsko povjerenstvo još nije sastala odlučili smo da ne delegiramo naše suce na utakmice koje igra Rudar, što je NS SBK mogao vidjeti u službenoj listi delegiranja i bio upoznat s tim – kaže Ibrišimbegović.

U međuvremenu je odgođena jedna kup (Karaula) i jedna prvenstvena utakmica (Elektrobosna) koje je trebao igrati Rudar, pa su iz Han Bile uputili protest Nogometnom savezu KSB. Predsjednik NS SBK Ivan Frljić najavio je skoro održavanje disciplinskog povjerenstva i nije podržao stav Udruge sudaca.

frljic-ivan-nssbk

Frljić: moguće kazne udruženju sudaca

– Četiri igrača Rudara su suspendirana do okončanja postupka, a na sjednici Disciplinskog povjerenstvaće biti procesuirana i još četiri prijavljena igrača za verbalni napad zbog čega mogu biti kažnjeni novčano. Prema izvješću koji imamo oni nisu sudjelovali u fizičkom napadu, pa Udruga sudaca ne može postavljati pravila savezu i na osnovu ovog morali su delegirati suce. U ovakvim okolnostima moguća je i kazna Udruzi sudaca što ćemo razmotriti. Sačekat ćemo odluku Disciplinskog povjerenstva i onda povući sljedeće poteze, rekao je Frljić.

U protestu FK Rudar su naveli troškove neodigrane utakmice kao i troškove Elektrobosne iz Jajca, koja je doputovala u Han Bilu. Zbog nedolaska sudaca odigrana je samo prijateljska utakmica. U priopćenju za javnost iz Rudara su naveli pristrasno suđenje na spornoj utakmici u Busovači, te brojne propuste u organizaciji susreta, ali i to da se njihov klub ogradio od ispada svojih igrača.

rudar-elektrobosna

Rudar i Elektrobosna odigrali prijateljsku utakmicu

– Delegat susreta je stigao po planiranom rasporedu i uredno obavio sve pripreme za predstojeću utakmicu, sastavljanje zapisnika. Gosti su također stigli na vrijeme, te su na vrijeme dostavili delegatu sastav ekipe sa iskaznicama. Obje ekipe su izašle na teren na zagrijavanje. Pošto sudačka trojka nije stigla, službena utakmica se nije mogla ni odigrati. Ovo je očigledan dokaz da igrači i klubovi nisu problem, već sudačka organizacija kojoj je jedini interes naplaćivanje sudačkih usluga od klubova. Smatramo da je naš klub ispunio sve preduvjete za odigravanje jedne prvenstvene utakmice, pa tražimo od NS KSB da poduzme sve potrebne mjere kako se ova neodgovornost i neozbiljnost od strane Udruge sudaca više ne bi ponovila. Za ovu sramotu neko mora odgovarati, pa ako treba da se uključe i NS FBiH ili čak NS BiH. Pored toga u FK Rudar smatramo da su pojedini igrači sami krivi za napad na suca i tražimo adekvatne disciplinske mjere kojim bi se sankcionirao njihov ispad, od kojeg se ograđujemo., istakao je tajnik FK Rudar Muris Jašarević.

Izvor

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava