Završen judo turnir “Borsa Open”, JK “Nova Bila” osvojio jednu medalju

22386277_10204009170065770_1386648371_n

Ovogodišnji Borsa Open u organizaciji judo kluba “Borsa”, inače trenutno jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva grada Mostara, okupio je preko tisuću uzvanika iz 30 zemalja svijeta, a da je dolazak zemalja zaista bio nemalih razmjera poručuje nam i činjenica da je na ovogodišnjem turniru nastup ubilježila i daleka Indija.

U sportskoj dvorani na “Bijelom brijegu” osim osobite gužve i uzavrele atmosfere i susreta različitih kultura na jednom mjestu, mogle su se vidjeti atraktivne borbe natjecatelja koje u svom asortimanu posjeduju medalje s europskih prvenstava, europskih kupova i drugih službenih natjecanja. Natjecanje se odvijalo u četiri uzrasne kategorije, a najatraktivnije borbe krenule su iza 16.00h u uzrastu do 18 godina.

Na natjecanju su sudjelovali u članovi JK “Nova Bila” koji su i s ovog, iznimno jakog turnira donijeli medalju. Luka Perić osvojio je treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji starijih dječaka do 73 kilograma.

“Borsa Open se s pravom smatra jednim od najvećih  sportskih i turističkih potencijala BiH. Osim što je u Mostaru boravilo više od 1000 ljudi sa svih strana svijeta Grad Mostar je sigurno obogaćen jednom novom dimenzijom popularnosti kako u judo svijetu tako i općenito u sredinama, gradovima i zemljama odakle su nam sve gosti i dolazili. Jer današnja aktualnost društvenih mreža poput Facebooka, Instagrama  i sl. učinila je da se Stari most ili koje drugo obilježje našeg grada pojavilo u gotovo svim zemljama Europe i svijeta. Ne možemo kriti zadovoljstvo što uz odlične rezultate koje postižemo diljem svijeta, naš grad, naš narod i  državu možemo promovirati i na ovakav, direktniji način.”

Borsa Open je postao simbol judo sporta na prostorima bivše države i šire regije, jer kako mnogi kažu ne pamti se bolje judo natjecanje na ovim prostorima. 

Nakon natjecanja održan je i trening kamp. Na kampu je sudjelovalo oko 400 džudaša, a među njima su bili džudaši iz Nove Bile

NovaBila.info
Rad portala podržali su:

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply