Bivši vatrogasac prodavajući vodu zaradio 360.000 KM

vatrogasci

Centar javne sigurnosti Banja Luka podnio je kaznenu prijavu protiv Živka Vukovića, nekadašnjeg komandira Vatrogasne jedinice, i Željka Katića, bivšeg šefa gradskog Odsjeka za civilnu zaštitu, zbog sumnje da su malverzacijama pribavili korist od 363.800 maraka. Vukovića je banjalučka policija prijavila zbog zloupotreba službenih položaja ili ovlaštenja i falsificiranja ili uništavanja poslovnih knjiga, a Katića za nesavjestan rad u službi.

Iz CJS-a Banjaluka priopćeno je da se Vuković sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine, obavljajući poslove komandira Vatrogasne jedinice u Banjaluci, iskoristio položaj i ovlaštenja, i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite prodavao vodu građanima u naseljima koja su imala problema sa vodoopskrbljivanje, kao i drugim pravnim osobama, iako za to nije imao nikakva ovlaštenja, prenosi BIRN.

U namjeri prikrivanja svojih nezakonitih radnji, kako je navedeno, Vuković je uništio financijsku dokumentaciju o uplati vode. Tom prodajom, kako se navodi, zaradio je navedeni iznos. Katić je prijavljen da je propustio izvršiti nadzor i kontrolu nad radom Vukovića kao komandira vatrogasaca, čime je nastupila i šteta u proračunu Grada Banjaluka. Prijava je proslijeđena tužiteljima u Banja Luci, koji će odlučiti o tome hoće li biti pokrenuta istraga. 

Izvor

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar