Unuk u Bana Luci htio ubiti baku: “Sad ćemo da te zakoljemo”

dragica

Policija je uhitila Radeta Drljaču (22) iz Banje Luke nakon što je pokušao da ubije svoju 78-ogodišnju baku Dragicu Klašnju, saznaje EuroBlic. 

Tragediju su spriječili susjedi, koje su nakon poziva u pomoć dotrčale do kuće i spasile baku koja je već bila vezana selotejp trakama po tijelu.

Iako o ovom šokantnom napadu nije bilo službeniih informacija iz Policijske uprave Banja Luka, kako se saznaje slučaj se dogodio 4. kolovoza u kasnim večernjim satima kada je Drljača, u pratnji kolega Dragan P., došao pred kuću svoje bake u banjalučkom prigradskom naselju Motike.

Baka je u ispovijesti za EuroBlic otkrila detalje napada unuka za kojeg se, kako kaže, cijelog života brinula.

– Bilo je večer, negdje oko 22.30, kada sam čula da netko kuca na prozor kuće. Pitala sam tko je, a sa druge strane sam prepoznala glas svog unuka Radeta. Pustila sam ga u kuću, ne sluteći da će me te noći moj rođeni unuk pokušati ubiti – otkriva baka Dragica pokazujući podlive po licu i tijelu.

Kada je unuk ušao u kuću, Dragica je primijetila još jednu osobu da stoji ispred kuće i gleda joj kroz prozor. Prisjetila se da je nekoliko puta upitala tko je, ali nije bilo odgovora.

– Rade mi je nakon svega rekao kako je to njegov drugar. Bio je to stariji čovjek, ali sam prepoznala da je to osoba koju svi poznajemo po nadimku Ludi Dragan. Pitala sam Radeta što traži tako kasno u kući. Odgovorio je kako namjerava ići u Sloveniju da radi pa je došao da pokupi svoje stvari. Sve mi je to bilo sumnjivo, jer je i ranije govorio da odlazi, ali sam ga uhvatila da laže i petlja – priča baka Dragica.

Ubrzo su Rade i Dragan ušli u kuću, a onda je uslijedio prvi šok.

– Čim je Rade ušao u sobu gdje sam bila isključio mi je fiksni telefon. To me začudilo, pa sam ga pitala zašto to radi, ali nije odgovorio ništa već je uzeo pivo i sa tim Draganom sjeo za sto – prisjetila se Dragica.

Baka priča kako je ubrzo na stolu primjetila šešir i da se nešto nalazi ispod njega.

– Kada je taj Dragan video da gledam u šešir polako ga je podigao, a ispod njega je bio veliki nož. Pogledala sam u Dragana, koji mi se obratio riječima: “Sada ćemo da te zakoljemo” – prisjetila se Dragica dodavši kako je tu rečenicu ponovio i njen unuk.

Iako je bila u šoku, posebno zbog ponašanja unuka, baka je smogla hrabrosti da se u početku barem riječima odupre dvojici razbojnika.

– Okrenula sam se prema tom Draganu i rekla mu: “Zar ćeš ti meni da okončaš život, ti kojem sam prošle zime davala da jedeš kada nitko drugi nije htio?!” Dragan je samo klimnuo glavom kao znak potvrde, a zatim mu je moj unuk rekao da pusti vodu. Ni sada ne znam zašto je to tražio, da li da se ne čuje ono što će uslijediti ili zbog nečeg drugog, ne znam – prisjetila se baka.

Rade je ubrzo navukao gumene rukavice na ruke, zgrabio selotejp traku i počeo svoju baku vezati po nogama, rukama i cijelom tijelu.

– Vidjela sam da mi se crno piše, pa sam unuku smireno rekla da me pusti. Govorila sam mu: “Nemoj me ubiti, dat ću ti para” – prepričava Dragica događaj koji, kako kaže, neće zaboraviti dok je živa.

Čuvši da bi mogao dobiti novac, Rade je pustio svoju baku, ali nakratko.

– Rekao mi je: “Hajde, traži pare!”, ali se ja nisam mogla pomjeriti, jer sam bila vezana. Poslije me oborio na pod i sjeo na stomak. Tada sam počela da dozivam iz sveg glasa susjede u pomoć i to me izgleda spasilo, jer su susjedi u svega par sekundi došli pred kuću. To je iznenadilo mog unuka i tog Dragana, koji su pobjegli – ispričala je Dragica.

Pokazujući podlive po cijelom tijelu i glavi, baka Dragica dodaje kako se boji da spava u kući.

– Radeta sam ja othranila, brinula se za njega, davala mu novac. Da je bio normalan i vrijedan danas bi bio prvi u selu, ali eto, otišao je na drugu stranu, odao se alkoholu i lažima. Teško mi je zbog svega, a posebno jer je tako nešto uradio moj rođeni unuk – priča baka Dragica.

Nasilnik

Izvor EuroBlica blizak policiji otkriva da je u junu ove godine policija također intervenirala u kući Dragice Klašnja zbog nasilničkog ponašanja unuka.

– Nije ovo prvi put da je policija dolazila u kuću bake Dragice i nasilničkog ponašanja Radeta. U lipnju ove godine Rade, koji je inače živio na katu kuće svoje bake, prvo je upozoren od strane policije da ne lupa stvari po kući. Nakon što je policija otišla, Rade je otrčao do ulaznih vrata bakinog stana, a zatim je odvalio nogom vrata, nakon čega ga je policija odvela u stanicu i ubrzo pustila, ispričao je izvor „EuroBlica“ iz istrage.

Izvor je otkrio da je Dragici nakon preživljenog napada ponuđeno da je smjeste u Sigurnu kuću, ali je ona to odbila.

Baka je također potvrdila ovu informaciju objasnivši da ne želi nigdje ići od svoje kuće.

– Ponudili su mi da me smjeste na sigurno, ali ja znam da sam najsigurnija u svojoj kući i pored svojih susjeda – zaključila je hrabra baka.

Rade Drljača je nakon napada na baku pobjegao, ali ga je policija u rekordnom vremenu uspjela locirati i uhititi. Nakon uhićenja unuka, uslijedila je akcija uhićenja njegovog pomagača Dragana P, zbog čega je dio banjalučkog prigradskog naselja bio u policijskoj blokadi.

Obojica su odvedeni na kriminalističku obradu u Policijsku upravu Banja Luka.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar