[FOTO] U KŠC-u Travnik održan Dan otvorenih vrata

IMG_0546

Vrata KŠC-a Travnik bila su otvorena 5. svibnja od 11 do 13 sati. Prolazeći dugim hodnicima, posjetitelji  su mogli  birati kojem satu će prisustvovati i tako vidjeti kako izgledaju školski dani instituciji kroz  razne aktivnosti  učenika i profesora.

Aktiv matematike, fizike, tehničkog odgoja i informatike  u učionici 9.c pripremio je niz aktivnosti. Pravili su nakit, broševe i prstenje od recikliranog materijala pod vodstvom učenice A. Obradović i nastavnice Tanje Marković. Učenici Matematičke sekcije pripremili su zadatke. Svi koji su uspjeli riješiti zadatke za nagradu su dobili kolač.  Pravili su i zanimljivu nejestivu tortu od papira. Informatička sekcija je prezentirala svoje robotiće.

Svoj naporni rad učenici Povijesne sekcije iznijeli su prezentacijom „Poznati Travničani i osobe koje su pohađale travničku Gimnaziju“  u učionici 9.b, a voditelj ove sekcije je nastavnik Danijel Čakarić. Sunčev sustav i seizmograf izradili su učenici Zemljopisne sekcije uz vodstvo nastavnice Dragane Mlakić. Nakon prezentacije svoje aktivnosti organizirali su „Geografski kviz“ kada su učenici i posjetitelji testirali svoje znanje iz ove oblasti.

Učenici Deutsch club, sekcije  njemačkog jezika, zajedno su s nastavnicom Majom Stipić izložili su plakate sa zanimljivim igrama.  Izložili su kartu Njemačke uz posebne ceduljice s napisanim imenima gradova i znamenitostima. Posjetitelji su pogađali stavljajući ih na odgovarajuće mjesto na karti. Također su  izradili plakat njemačkih automobila i Memori plakat. Posjetitelji su izjavili kako im je bilo jako zanimljivo.

“Englezi”, skupa s nastavnicom Marijom Matić i Anitom Babić, svoju sekciju su predstavili raznim igrama i prezentacijama. Posjetitelji su izjavili da je bilo zabavno slagati igre i igrati se sa ostalim učenicima. Učenici sekcije se nadaju  nastavku rada sekcije i naredne školske godine.

Učenici Vjeronaučne sekcije pod vodstvom vjeroučitelja Ivice Baje svoju su sekciju prezentirali kroz radove o blaženiku Petru Barbariću i projekcijom filma učenika KŠC-a u učionici 7.c. Nakon toga vjeroučitelj je posjetitelje odveo u kriptu i u crkvu  pripovijedajući o blaženiku Petru Barbariću.

Jako zanimljive stvari iznijeli su učenici Ekološke sekcije u učionici 8.b poput: ljekovitoga bilja, algi, insekata, riba, vodozemaca i mnogo drugih životinja, živih i neživih. Voditeljica ove sekcije je nastavnica Gorana Matošević koja je, naravno, sve pripremila sa svojim učenicima. Učenici su bili jako sretni zbog odlične prilike da u školu donesu razne životinje i biljke.

Mali kemičari izložili su razno posuđe uz koje su radili razne kemijske pokuse. Zanimljiva je bila izrada vulkana, balzama za usne i pokus s praškom za posuđe i colom, a voditeljica je nastavnica Martina Kovač. Učenici Likovne sekcije su bez svoje nastavnice likovnog odgoja, jer je na bolovanju, prezentirali svoj rad kroz likovno stvaranje na temu „Majčin dan“. U njihovim aktivnostima im je pomagala psihologinja Pamela Jolić.

U Produženom boravku  svoje aktivnosti  su prezentirali i kroz radionice starije i mlađe grupe. Starija grupa je izrađivala broševe za Majčin dan, a mlađa grupa leptire s kolaž papirom. Voditeljice su Mirjana Biljaka i Zdenka Mišković.

U prepunoj Auli  učenici Dramske sekcije, pod vodstvom nastavnice Sanje Ledić, izveli su igrokaz koji je parodija na bajke braće Grimm „Matovilka“, „Snjeguljica“, „Princeza i žaba“). Priredbu su upotpunili učenici Recitatorske sekcije i školskog zbora.

Sve zanimljivosti i aktivnosti tijekom Dana otvorenih vrata pratila je Literarno-novinarska sekcija  s ciljem pisanja članka za školsku stranicu, a posjetitelji su na školskim panoima mogli pročitati literarne radove na teme „Majka“ i „ Stazama blaženika Petra Barbarića“.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar