[FOTO/VIDEO] U Ričicama proslavljen blagdan Velike Gospe

WP_20170815_19_20_09_Pro

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine proslavljen je blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan,  budući da ga već 11.  godinu zaredom uspješno organiziraju mještani Ričica.

Velika Gospa je blagdan kad se katolički vjernici prisjećaju dogme svoje vjere: da je Blažena Djevica Marija dušom i tijelom po završetku svoga zemaljskog života uznesena u slavu neba u društvo sa svojim uskrsnulim sinom Isusom Kristom. To je, kako vjeruju katolici, završnica njezina Bogu predanog života, vrhunac i cilj kojem je okrenuta svaka ljudska egzistencija.

Proslava je održana kod Gospinog kipa u Ričicama koji je napravljen prije 13 godina, a već dvije godine poslije na ideju nekolicine ljudi počelo je obilježavanje Gospojine u Ričicama.

Organizatori su i ove godine pripremili obilje hrane i pića za sve goste, a posebno istiću njihovu deliciju Ričićki gulaš, koji je napravljen, kako kažu od posebno odabranog mesa i domaćeg povrća s njihovih polja, dok korištene začine ne žele otkriti. Ono što je pored odličnog glazbenog programa u izvedbi Triumph banda veselilo sve prisutne su mladi naraštaji koji su nazočili proslavi, a poneki su čak zaigrali i kolo.

Za odličnu atmosferu pobrinuli su se dečki iz Triumph banda, a atmosferu je usijao domaćin Žarko Bikić, koji je također zapjevao nekoliko veselih narodnih-tradicionalnih pjesama.

Ova proslava Gospojine u Ričicama koja se obilježava već 11. godinu zamišljena je kao „noć zajedništa i pjesme“, a ima za cilj okupiti ljude iz Ričica, Nove Bile i susjednih mjesta te se na trenutak odvojiti od prebrze svakodnevnice koju živimo, govore za portal NovaBila.info ponosni Ričićani.

Domaćini su mislili i na iznenađenje, a ovoga puta upriličili su bogat vatromet koji je izmamio oduševljenje svim gostima.

Zahvaljujemo se svim gostima, posebno iz susjednih mjesta da koji su svojom nazočnošću uveličali ovogodišnju proslavu Gospojine u Ričicama. Nadamo se da su uživali u onome što smo im kao domaćini ponudili te da će nas posjetiti i dogodine, ponosno govore organizatori.

NovaBila.info | M. Debeljak

/Sponzori portala NovaBila.info su Palavra d.o.o. i Carllato d.o.o./

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply