Inspektori u kontroli nezakonitog kombi prijevoza putnika

57b99033-ab70-4b9c-9295-64ad0a0a0a64-kombiji-1-718x446

U protekla dva mjeseca, na ove okolnosti, izvršeno je 40 inspekcijskih nadzora, te je zbog utvrđenih nepravilnosti izdan 21 prekršajni nalog u iznosu od 9.000 KM. Inspektori prometne i cestovne inspekcije Sarajevske županije, osim što raspolažu saznanjima o obavljanju nezakonitog prijevoza putnika kombi vozilima na putevima kojima se odvija javni gradski promet, kontinuirano vrše kontrole i sankcioniranje tog vida nezakonitog prijevoza, uključujući i relacije iz pravca grada prema Buća i Boljakovom Potoku, potvrđeno je Feni iz Županijske uprave za inspekcijske poslove.

– U protekla dva mjeseca, na ove okolnosti, izvršeno je 40 inspekcijskih nadzora, te je zbog utvrđenih nepravilnosti izdan 21 prekršajni nalog u iznosu od 9.000 KM. Donesena su i 22 rješenja o privremenoj zabrani obavljanja prevoza do ispunjenja zakonom propisanih uvjeta, a jedno vozilo je isključeno iz prometa – kazala je Feni glasnogovornica Županijske uprave za inspekcijske poslove SŽ Vildana Brdarić.

Prema njezinim riječima, s obzirom da je neredovito odvijanje gradskog prevoza izazvalo pojavu ovog vida nezakonitog prijevoza putnika, inspektori su u okviru kontrola, u oblasti javnog linijskog prijevoza putnika, između ostalih, kontrolirali i redovitost obavljanja prevoza na autobuskim linijama Otoka-Buća Potok i Otoka-Boljakov Potok.

– Zbog neredovitog održavanja tih linija, shodno članu 33. Zakona o cestovnom prevozu FBiH, inspektori su zapisnike o utvrđenom činjeničnom stanju proslijedili na nadležno postupanje Ministarstvu prometa SŽ, o čemu još nije donesena konačna odluka – kazala je Brdarić.

Istovremeno, dodala je, poduzeću “Gras” je rješenjem postupajućih inspektora naloženo da, do konačne odluke Ministarstva, na navedenim linijama vrši prevoz putnika u skladu s registriranim redovima vožnje.

– Zbog kršenja Zakona o cestovnom prevozu FBiH izdani su “Grasu” i prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 2.400 KM – istaknula je Brdarić.

Kada je riječ o kombi prevozu putnika, pretežno stranih državljana, sa zračne luke Sarajevo, Brdarić je navela kako su Uprava i Inspektorat prometne i cestovne inspekcije ostvarili suradnju i s Graničnom policijom BiH, što bi trebalo rezultirati postizanjem boljih efekata u ovom segmentu inspekcijskog nadzora.

Izvor

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login