KŠC Travnik sudjelovao u humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za teško bolesnu djevojčicu Anu Ritu Puljić

ana_rita_puljic-810x497

Diljem Bosne i Hercegovine u tijeku je prikupljanje sredstava za teško bolesnu djevojčicu Anu Ritu Puljić iz Stoca. Ovoj velikoj humanitarnoj akciji odazvao se i Katolički školski centar “Petar Barbarić” Travnik, pa je tako na misi četvrtkom te u Osnovnoj školi i Gimnaziji ukupno prikupljeno 3,314 KM koji će biti uplaćeni na račun.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovoj akciji jer put do čuda satkan je od koraka koji su ispunjeni upornošću i velikom ljubavi, poručuju iz KŠC-a.

Podsjećamo, Ana Rita je rođena 23. svibnja 2014. S godinu dana starosti poslana je na zagrebačko Rebro, gdje je ubrzo ustanovljena teška dijagnoza – spinalna mišićna atrofija tip 2. Ana se nikada nije mogla nikada osloniti na svoje noge, a sad su već i ruke jako oslabile, samim time i pluća. Ona bi se mogla liječiti u Njemačkoj, ali su nužne injekcije jako skupe. Iste se primaju u kralježnicu, a potiču stvaranje proteina koje Anin organizam ne može proizvesti te odumiru mišići. Prvu godinu bi ih trebala primiti 5, a cijena jedne injekcije iznosi 100,000 €.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar