Na edukativnom predavanju u Hrvatskoj bolnici “Dr.fra Mato Nikolić” Nova Bila Više sudjelovalo više od 100 liječnika

132c450c860ccb4adb7577f1efccc11c_XL

U četvrtak je u Hrvatskoj bolnici dr.fra Mato Nikolić u Novoj Biloj održano edukativno predavanje u organizaciji Liječničke komore KSB.

Predavanju je prisustvovalo preko 100 liječnika iz središnje Bosne. Prvi predavač bio je mr.sciAmir Spahić, dr. med.,  koji je održao predavanje o Morfološkim parametrima karcinoma želuca, te o patohistološkom izvještaju i problemima raka debelog crijeva.

Specijalist opće kirurgije i subcpecijalist abdominalne kirurgije prim.dr.sci. Željko Martinović govorio je o značaju broja pregledanih limfnih čvorova, a također se osvrnuo na limfadenektomiju u kiruškom liječenju kolorektalnog karcinoma.

Posljednje, vrlo detaljno predavanje imao je ravnatelj Hrvatske bolnice “Dr. fra Mato Nikoić” prim. dr. Velimir Valjan.  Valjan je svim prisutnim liječnicima govorio o značaju endoskopske procedure u dijagnostici i terapiji novonastalih tvorevina u probavnom traktu. U svom predavanju istaknuo je kako je uloga liječnika da upozna pacijenta o svim metodama dijagnostike i terapije, a pacijent je taj koji će zajedno sa svojom obitelji donijeti konačnu odluku o metodi liječenja, istaknuo je dr. Valjan.

Izvor

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply