Sarajevo: Pretresi i uhićenja bivših visokih dužnosnika SDP-a

sipa

Rano jutros u Sarajevu je započela velika policijska akcija pretresa i uhićenja bivših visokih dužnosnika SDP-a, ekskluzivno saznaje portal Klix.ba.

Policija vrši pretrese na čak deset lokacija u Sarajevu. Kako neslužbeno saznaje Klix.ba policija vrši pretrese stanova Predraga Kurteša, Dragana Miokovića, Kemala Kačapora i još nekoliko osoba.

Dragan Mioković je bivši policijski dužnosnik Kantona Sarajevo i savjetnik nekadašnjeg SDP-ovog ministra u Vladi FBiH Predraga Kurteša, a s njim se dovodio u vezu kada je objavljeno da je sudjelovao u pokušaju zataškavanja prometne nesreće koju je skrivio Kurteš.

Također vrši se pretres stana Kemala Kačapora koji je bio jedan od najbližih suradnika nekadašnjeg lidera SDP-a Zlatka Lagumdžije i asistent na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Nakon što je SDP osvojio vlast na izborima 2010. godine Lagumdžija je Kačapora imenovao u Nadzorni odbor BH Telecoma.

Kačapor se dovodio u vezu s aferom namještanja tendera u BH Telecomu i to preko privatne firme BS Telecom. Tada je navodno prekršen Zakon o javnim nabavkama jer je Kačapor sa suradnicima usklađivao tendersku dokumentaciju prema interesima privatne informatičke kuće BS Telecom.

Akciju sprovodi Federalna uprava policije po nalogu Tužiteljstva BiH.

Kako saznajemo navedene osobe osumnjičene su zbog financijskih malverzacija.

Više informacija o samoj akciji bit će poznato tijekom dana.

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply