Travnički Hrvati posjetili grad heroj, mjesto posebnog pijeteta – Vukovar

4-3

U utorak, 17. studenoga 2015., u kasnim večernjim satima travnički Hrvati punim autobusom krenuli su za hrvatski grad heroja i simbol Domovinskog rata, danas mjesto posebnog pijeteta – Vukovar, kako bi se prisjetili i odali počast svim nevinim žrtvama. U Vukovar su stigli u ranim jutarnjim satima, gdje su posjetili spomen obilježje Ovčara i upalili svijeće. Nakon toga posjetili su Ratnu bolnicu Vukovar, gdje je krenula Kolona sjećanja prema Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata koju su predvodile članice i članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata zajedno sa pripadnicima 204. vukovarske brigade i braniteljskim udrugama grada Vukovara.

Nakon dolaska do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinsklog rata na kojem je državna i druga izaslanstva položi vijence i zapalila svijeće u spomen na branitelje i civile stradale u agresiji na Vukovar 1991. godine. Vijence kod glavnog križa na Memorijalnom groblju položili su predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, zatim predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko s izaslanstvom.

Svetu misu za sve pokojne i nestale predvodio je mons. Želimir Puljić, zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

U 14:30 završio je službeni program obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Prema procjenama organizatora, u Vukovaru je na 24. obljetnicu pada grada heroja bilo oko 50 tisuća ljudi.

 

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login