Travnik domaćin trodnevnog seminara za odgojno-obrazovne djelatnike u školama ŽSB

2141a8494a322a673ed7cb5a1b10010b_XL

U organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB u tijeku je trodnevni seminar za ravnatelje, profesore, nastavnike i stručne suradnike osnovnih i srednjih škola s područja županije Središnja Bosna. Domaćin seminara je Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku.

Seminar je počeo jučer obraćanjem ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Katice Čerkez i pomoćnika za obrazovanje Zorana Matoševića, a traje do 2. rujna 2016. godine. Jučerašnji dan bio je rezerviran za učitelje razredne nastave uz predavanje prof. dr. Nermina Mulaosmanovića na temu “Pokazatelj zrelosti djece za polazak u školu i razvojni problemi” i prof. dr. Ruže Tomić koja je predavala na temu “Uključivanje djece s posebnim potrebama u redovitu nastavu”.

Danas je prof. dr. Tarik Obralić održao predavanje stručnim suradnicima- pedagozima osnovnih i srednjih škola o ulozi školskog pedagoga u radu škole, dok je prof. dr. Hazim Selimović predavao na temu “Suvremeni pristup u pedagoškom istraživanju”. Danas su također održana predavanja i za nastavnike kemije od strane prof.dr. Salema Ibrahimefendića na temu “Kemija i suvremena tehnološka kretanja” te za nastavnike fizike na temu“Eksperiment u nastavi fizike” predavača prof.dr. Hrustema Smajhodžić.

U sutrašnjem posljednjem danu seminara na rasporedu su predavanja za nastavnike i profesore matematike te predavanja za ravnatelje, tajnike i bibliotekare osnovnih i srednjih škola:

Za profesore i nastavnike matematika: “Zanimljivi načini rješavanja matematičkih zadataka” -predavač: prof.dr. Sead Rešić

Primjena teorije igara u rješavanju matematičkih zadataka” –predavač: doc.dr. Pero Tunjić

Za bibliotekare: “Školska biblioteka: jedan od važnih ciljeva za postizanje ciljeva učenja” -predavač: mr.Dženan Kos

Za ravnatelje: “Upravljanje ljudskim resursima u odgojno-obrazovnim ustanovama” -predavač: prof.dr.Izet Rađo

Za ravnatelje i tajnike škola: “Kancelarijsko poslovanje, dopis, sastavni dijelovi, stil pisanja, sadržaj, prilozi,…” -predavač: Milena Sajević, dipl.pravnik

“Upravni postupak-zapisnik, rješenje, žalba, sastavni dijelovi, rokovi, prvostupanjski postupak…” -predavač: Mr..Mirza Čaušević

Trodnevni Seminar se održava u sklopu redovnog stručnog usavršavanja od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB koje služi u svrhu osobnog napredovanja, kao i napredovanja cjelokupnog odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim  školama s područja naše županije.

Travnički vjesnik

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava