[VIDEO] Ovako vozi bh. policija

47d01528ada26fef63d820b886850177

Na snimiku ispod zabilježeno je pretjecanje vozila Sudske policije uprkos punoj liniji. Vozač je tako ugrozio i sebe, ali i ostale sudionike u prometu. Video je snimljen danas oko u subotu oko 16 sati.

Nedavno ste na N1 mogli čitati razgovor s instruktorom Nezirom iz Autoškole Selma koji je kazao da vozila sa prvenstvom prolaza imaju prednost u odnosa na sva druga vozila na svim dijelovima puta osim na onim prometnim površinama gdje je promet reguliran svjetlosnom signalizacijom i ovlaštenim službenom osobom.

“Tamo gdje policajac regulira ili je semafor, ne mogu proći ni vozila pod pratnjom ni vozila sa prvenstvom prolaza, odnosno samostalno vozilo policije ni hitne ni vatrogasaca niti vozila koja prate određene osobe s posebnim zadacima.”

“Kada vidimo vozilo s prvenstvom prolaza dužni smo se skloniti s kolnika, njima omogućiti prolaz i postupiti po naredbi službenim osobama iz pratnje“, dodao je Nezir. Vozila s prvenstvom prolaza s rotacijom moraju imati posebno odobrenje za korištenje uređaja za rotaciju, te uključene svjetlosne i zvučne oznake za takvu vrstu vozila. “Ali ni takvo vozilo ne smije proći na crveno svjetlo, kao što se događa u Sarajevu kada policija, hitna ili vatrogasci prođu kroz crveno. U slučaju nezgode ta vozila prave prekršaj.”

N1

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply