VIDEO: Viteška lola i portal NovaBila.info popratili Špirin odlazak za Vukovar

špiro

Udruga nositelja ratnih odličja HVO HR-BH Travnik jutros je nakon svete mise u župnoj crkvi Svetoga Duha u Novoj Biloj ispratila Marinka Jurišića – Špiru na njegovo osmo hodočašće u grad heroja- Vukovar.

Ovaj pješački pohod organizira se osmi put, a sedmi put u organizaciju Udruge, dok je prvo hodočašće organizirao sam Špiro.

Ove godine uspjeli smo osigurali sva potrebna sredstva za organizaciju i odlazak na ovo hodočašće. U organizaciji Udruge nositelja ratnih odličja HVO HR-BH Travnik prošle godine smo osigurali i uplatiti 5.000 kuna za obnovu vodotornja, a i ove godine smo također osigurali određena sredstva za obnovu simbola grada heroja, rekao je za portal NovaBila.info, predsjednik Udruge, Zdravko Bošnjak.

Špiri će se u petak, 17. studenog u Vinkovicma pridružiti članovi Predsjedništva Udruge Borislav Puđa, Srećko Čuturić, predsjednik Nadzornog odbora Mato Maljić te predsjednik Udruge Zdravko Bošnjak.

Udruga nositelja ratnih odličja HVO HR-BH Travnik ušla je u Državni protokol te će položiti vijence na grob Blage Zadre. Svake godine Špiri se priključuju se hodočasnik iz Žepča i Orašja. Kao logistička podrška hodočasnicima već osmu godinu bit će umirovljeni časnik, ratni vojni invalid Mirko Mijić.

Nadam se da će i ove godine proći sve kako smo planirali te da ćemo 18. studenoga svi skupa sudjelovali u Koloni sjećanja, dodao je Bošnjak.

NovaBila.info
Rad portala podržali:

Stisnite ‘lajk’ i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar