Više od četiri mjeseca se traga za tijelom Amara Kozlića, u narodu se čuju razne priče, policija istražuje: Je li živ?

594593e5-dae8-4d55-b44d-4b330a0a0a64-19250034-10212870601460551-1655685431-o-718x446

Više od četiri mjeseca traje potraga za Amarom Kozlićem iz Nemile kod Zenice, koji je noći sa 4. na 5. veljače, vraćajući se s drugovima iz diskoteke i vozeći Audi, sletio u rijeku Lašvu.

Tijela njegovih prijatelja Huse Delića i Almena Begovića pronađena su 6. veljače u Audiju, dok se za Kozlićem i dalje traga.

Najtežeobitelji

Najteže je obitelji Kozlić. Kako nam govori neutješni otac Alija, ne prođe jutro a da ne ode do prozora i ne pogleda u rijeku Bosnu, koja teče ispod njegove kuće.

– Agonija ne prestaje. Teško je razumjeti kako se mi osjećamo. Svakog jutra kada ustanem i krenem na posao, pogledam kroz prozor. Pogled na rijeku boli – kroz uzdahe kaže Alija.

Uprkos mjesecima koji su prošli od tragedije, ne gubi nadu. Svakog dana očekuje poziv od policije.

kozlici-zenica

Alija i Semir tijekom razgovora s našim novinarom

– Kad god mi zazvoni telefon, pomislim da je možda policija, da su ga našli. No, taj dan još nisam doživio. Nitko me više i ne informira traže li ga ili ne. Imam samo jednu želju, da mi pronađu sina. Svima bi nam bilo mnogo lakše. Stavila bi se točka na sve ovo – govori nam očajni otac.

Teško je i Amarovom bratu Semiru, s kojim je bio izuzetno vezan. Kaže da se osjeti ogromna praznina.

– Bili smo vezani jedan za drugog. Ogromna je praznina u srcu otkako ga nema – govori nam Semir.

potraga-zenica

Spasitelji u čamcima tragali za tijelima

Budući da su se u javnosti pojavile priče kako je Amar preživio nesreću i da zbog toga nije pronađen u rijeci, otac Alija kaže da bi volio da su te priče točne.

– Bio bih najsretniji da se tako ispostavi. Neka odgovara za ono što je učinio, ali makar bi mi bio živ – kaže on.

Istraga u tijeku

I iz Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sredidšnja Bosna (MUP KSB), u čijoj je nadležnosti istraga o ovom slučaju, kažu da je slučaj još otvoren te da su provjeravali navode da je Amar možda živ.

– Istraga je i dalje u tijek. Ono što se do sada prikupilo, predato je Tužiteljstvu u Travniku. Provjeravali smo mogućnost da je on živ, ali i dalje, u suradnji sa MUP-om Zeničko-dobojskog kantona, nastavljamo aktivnosti na pretrazi rijeke i korita – kažu iz MUP-a KSB.

Napominju da surađuju i s ribarima, kao i da su poduzeli intenzivirane aktivnosti kontrole sudionika u prometu upravo na mjestu gdje su mladići sletjeli automobilom.

Apel javnosti

Iz MUP-a KSB pozivaju javnost da jave najbližoj policijskoj stanici sva eventualna saznanja koja imaju u vezi sa slučajem Amara Kozlića.

– Mi još provodimo istragu. Pozivamo građane da nam, ako imaju određenih informacija, jave, a mi ćemo ispitati sve navode. Garantiramo anonimnost – kažu iz MUP-a KSB.

Autor: D. PAŠALIĆ – Avaz

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply