Antonela Bajo, članica OO Mladeži HDZ BiH Travnik sudionica Ljetne škole Političke akademije HDZ BiH

13467756_129437834147264_1061071711_o

Politička akademija HDZ-a BiH održala je Ljetnu školu za polaznike 5. generacije, od 18. do 20. lipnja 2016. godine u Trogiru. Ljetna škola održana je u suradnji s prijateljima iz Zaklade Hanns Seidel Stiftung-a i Zaklade hrvatskog državnog zavjeta.

U radu Ljetne škole sudjelovala je i polaznica 5. generacije polaznika Političke akademije HDZ-a BiH i članica OO Mladeži HDZ BiH Travnik Antonela Bajo.

Na otvorenju Ljetne škole polaznike su pozdravili ravnateljica PA HDZ-a BiH Lidija Bradara, izvršni ravnatelj PA HDZ-a BiH Damir Džeba, ravnateljica ureda u Zagrebu Hanns Seidel Stiftung Aleksandra Markić- Boban i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina.

Polaznici na ljetnoj školi imali su priliku slušati predavanja o „Lokalnoj razvojnoj politici“ koje je održao prof.dr.sc. Zdenko Klepić sa Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Osim teorijskog dijela, bio je uključen i praktični rad sudionika na temu Strategija razvoja općine iz koje dolaze.

Predavanje „Planiranje i upravljanje kampanjama“ održao je prof.dr.sc. Božo Skoko sa Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Na ovom predavanju polaznici su stekli nova znanja i iskustva. Također, osim teorijskog dijela bio je uključen i praktični rad sudionika u kojem su smišljali i prezentirali strategije za dolazak na željenu poziciju u političkom životu, ali i izrađivali i predstavljali kampanje po skupinama. Prof.dr.sc. Bože Skoko održao je i predavanje „Upravljanje vlastitim identitetom i imidžom i njegov utjecaj na lokalnu razvojnu politiku“.

Sudionici su imali priliku upoznati se s teorijom i strategijama koje mogu iskoristiti na skorašnjim Lokalnim izborima u BiH. Ne sumnjamo da će ovi prosperitetni, motivirani i mladi ljudi, stečeno znanje i iskustvo znati primijeniti, a nadamo se da će starije generacije i birači to prepoznati.

Uz Antonelu Bajo polaznik V. generacije Političke akademije HDZ BiH ispred OO Mladeži HDZ BiH  je i Petar Grganović, dok su u prethodnim godinama Akademiju uspješno završili Vlatka Lukić, Sanda Solomun, Alojz Čakarić, Danijel Blažević, Josip Antičević, Mario Debeljak i Valentin Matošević.

13480037_1721202141475447_1543422424_n

OO HDZ BiH Travnik

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login