FOTO: Održano 5. druženje Frankopana HVO-a Travnik

DSC06105

Lijepu tradiciju njeguju pripadnici brigade Frankopani HVO-a iz Travnika. Naime, redovito, jedanput godišnje, krajem srpnja, organiziraju druženje koje traje od ranih jutarnjih do kasnih noćnih sati. Ovogodišnje, peto po redu druženje organizirano je na novoizgrađenom izletištu u mjestu Dubrava kod Nove Bile koje će nositi ime ove travničke brigade.

FOTO: Nekadašnji pripadnici HVO-a Travnik – brigada Frankopani grade izletište u Novoj Biloj 

Da atmosfera bude što veselija pobrinuo Milko Grebenar, koji je uz harmoniku zapjevao mnoge zavičajne pjesme Lašvanske doline, te potaknuo i ostale da zapjevaju i na trenutak zaborave na surovu svakodnevnicu.

Ovakvim skupom  imamo za cilj da nastavimo tradiciju, kao jedan od oblika baštinjenja istine o Domovinskom ratu u Bosni i Hercegovini. Ovo druženje smo organizirali,  da bi se prvenstveno okupili, pokazali svima da na još  ima, da smo jedinstveni te da nas nikakva  politička ili  druga međusobna  različita stajališta ne mogu razdvojiti.  Međusobnim dijalozima  koje ćemo ostvariti  tijekom druženja,  želimo potaknuti  i inicirati  sjećanja na protekle teške, a nekada i lijepe trenutke Domovinskog rata  kao i  dane koji su zračili snagom, voljom i jedinstvom. Cilj ovog druženja je i osvježiti sjećanje na događaje tijekom Domovinskog rata  sa ljudima koji su ih preživjeli, koji su ih doživjeli i sa ljudima koji imaju obvezu da baštine istinu o domovinskom ratu kao i obvezu da pružaju pomoć braniteljskoj populaciji sukladno zakonskim procedurama, govore za portal NovaBila.info travnički Frankopani.

© NovaBila.info

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login