[FOTO] Prahulje kod Travnika: Neobična ograda braće Sučić

ograda-skije-5-696x456

Vlado Sučić i njegov brat Mile, osim što su skije koristili za skijanje po vlašićkim stazama i švicarskim Alpama, našli su im još jednu upotrebnu vrijednost. One koje više nisu za slaloma, veleslaloma i spusta, uredno su pokupili po skijaškim centrima Švicarske, platili i dovezli na Prahulje kod Travnika.

“Moj san kao dječaka koji je skijao na drvenim skijama od bukovine bio je da jednoga dana imam svoje prave skije. Koliko puta sam samo pokušao odvaliti tuđu ogradu od drvenih šiljaka kako bi ih onda savijao u vreloj vodi. Nekada bi to sve dobro ispalo a nekada bi se šiljci polomili. Kada sam počeo raditi u Švicarskoj, htio sam imati ogradu od skija. Da to bude neobična ograda koja će svakome ‘zapeti za oko’. Ustvari, ja i brat Mile htjeli smo imati ogradu kao što imaju i Švicarci. Kod njih je normalno da svoje imanje ograde skijama. Pogotovo je to slučaj u skijaškim centrima”, priča nam Vlado, dok pokazuje skije različitih proizvođača iz cijeloga svijeta.

ograda-skije-1

Prije nekoliko godina veliki kamion sa četiri-pet tisuća skija stigao je iz Švicarske na Prahulje kod Travnika.

Toliko su skija kupili Mile i Vlado da bi ogradili svoja imanja.

ograda-skije-3

“Neobično je bilo da šleper s rabljenim skijama dođe na Prahulje. Ljudi su mislili da ćemo mi to preprodavati, trgovati i tako dalje. Kada su vidjeli da sve odoše u ogradu neki nisu mogli vjerovati svojim očima. Bila je u početku i po neka krađa. Međutim, danas to više nitko ne dira, niti imamo bilo kakvih problema. Pojedine skije već su počele propadati zbog vremenskih uvjeta. Guliti se, trunuti i tako dalje. Međutim najveći broj njih još uvijek čvrsto stoje na našem imanju”, govori Vlado.

ograda-skije-4

Njegov brat Mile prvi je na Vlašiću ogradio svoju vikendicu rabljenim skijama. S obzirom da se bavio i iznajmljivanjem skijaške opreme, nije ga bilo teško pronaći.

O cijeni koju su platili za skije Vlado nije htio pričati, samo je dodao da su ogradu mogli i “pozlatiti” da su koristili druge materijale od drveta.

ograda-skije-2

“Bez obzira na sve, nismo se pokajali što smo napravili ogradu od skija, a ja sam ostvario i svoj dječački san da imam ne samo prave skije, nego i ogradu od pravih skija, koje su se vozile po švicarskim Alpama i zimskim centrima”, završava svoju priču Vlado Sučić.

Izvor

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login