U Osnovnoj školi “Nova Bila” obilježeni Dani kruha

DSC06230

Dan kruha i plodova zemlje obilježava se tijekom mjeseca listopada, kao zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine kao narod i kao pojedinci bili podareni. Nakon što su jučer u Područnom odjelu Grahovčići obilježeni Dani kruha gdje su učenici s učiteljem Mladenom Injićem uz prigodne igrokaze i recitale izložili sve blagodate ubrane s plodnih polja, danas 6. listopada obilježeni su Dani kruha i u Osnovnoj školi “Nova Bila”.

Manifestaciju je otvorio ravnatelj Josip Popović koji se prigodnim riječima obratio brojnim prisutnim roditeljima te gostima. Posebno se zahvalio svojim prethodnicima Dragi Marjanoviću i Jelici Žuljević što su posjetili školu koju su donedavno vodili. Nakon uvodne dobrodošlice ravnatelja, uslijedio je prigodni program učenika nižih razreda koje su pripremile njihove učiteljice te nastavnik glazbene kulture Ljubomir Majstorović koji je i ovoga puta uspješno pripremio školski učenički zbor. Program su vodile učenice sedmog razreda Ema Džido i Andrea Gazibarić.DSC06216

Na stolovima bili su izloženi razni plodovi  te slasna i lijepa peciva čiji je se primamljivi miris osjetio kroz cijelu školu koju su pripremili učenici zajedno sa svojim učiteljicama u školskoj radionici. Na samom kraju pripredbe župnik fra Slavko Petrušić – Pika blagoslovio je sve izložene blagodate polja i slasna peciva.

NovaBila.info | Mario Debeljak

Slike iz školske radionice i priprema za današnje Dane kruha možete pogledati ispod.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login