VIDEO: “Bosno moja, ruševino stara, dok je tebe bit će i fratara!”

Untitled
Danas na prvu nedjelju došašća u sarajevskoj prvostolnici zaređena su šestorica novih đakona i jedan prezbiter (svećenik). Od toga broja jedan je đakon za Vrhbosansku nadbiskupiju, a to je Anto Vrhovac iz Novog Travnika te petorica za Franjevačku provinciju Bosnu Srebrenu: fra Goran Barešić iz Viteza, fra Emanuel Josić iz Šikare, fra Darijo Džigumović iz Dubrava, fra Jure Šekerija iz Uskoplja i fra Želimir Gogić iz Oćevije.

Fra Julijan Madžar iz Kiseljaka zaređen je za svećenika Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a kao svećenik pastoralno će djelovati u župi sv. Mihovila u Ovčarevu, gdje je do sada obavljao đakonsku praksu. Zareditelj je bio Vinko kardinal Puljić, vrhbosanski nadbiskup.

Želimo da ih i dalje prati Božji blagoslov i zagovor sv. oca Franje, a sve Vas, dragi prijatelji naše stranice, pozivamo da molite za njih i budete snažan oslonac na njihovu životnom putu. Mir i dobro!

Bogoslovi s novozaređenim đakonom fra Jurom Šekerijom nakon mise ređenja ispred sarajevske katedrale pjevaju: “Bosno moja, ruševino stara, dok je tebe bit će i fratara!”, među kojima je bio i naš Novobiljanin fra Nikola Matošević koji je trenutno druga godina Teološkog studija. Fra Nikola je gimnaziju završio u Visokom, godinu novicijata u Livnu i po završetku te godine primio privremene zavjete.

 

VIDEO: Mladi fratri s uskopaljskim pukom izvode pjesmu “Djevojka je zelen bor sadila”

Izvor: Franjevačka prisutnost u Bosni

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava