Danas u Novoj Biloj počinje trodnevnica Duhu Svetomu

nova-bila-b

Povodom patrona župe Duha Svetoga, župni ured u Novoj Biloj na čelu sa fra Slavkom Petrušićem poziva vas na pripravu kroz trodnevnice i na misno slavlje na dan Duhova. Svete mise trodnevnice 1., 2., 3., lipnja predvodit će fra Danijel Nikolić, bivši župni vikar, koji sada obnaša dužnost odgajatelja bogoslova na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

Misne trodnevnice počinju 18:00h, dok će se u 17:30 h moliti krunica i Litanije Duhu Svetom. Na sam blagdan Duhova, slavit će se rana Sveta misa u 8:00 h. Dok u 11 sati slavit će se svečana Sveta misa koju će predvoditi dr. fra Danimir Pezer, profesor i dekan na Franjevačkoj teologiji.

“Naša župa slavi jedan veliki blagdan, blagdan Duhova koji obilježava silaskom Duha Svetoga na apostole u Jeruzalemu, 50 dana nakon Kristovog Uskrsnuća. Naziva se još i Blagdan Pedesetnice i označava kraj vazmenog vremena. Silaskom Duha Svetoga označen je svečani početak Crkve jer su na taj dan, prema Djelima apostolskim, apostoli ispunjeni Duhom Svetim počeli govoriti drugim jezicima, te na taj način širili Radosnu vijest.”, rekao je fra Slavko u razgovoru za portal NovaBila.info

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar