Muke najdebljeg Bosanca: Nitko neće da ga vozi do liječnika

Untitled

Ovih tropskih dana teško je najdebljem čovjeku u Bosni i Hercegovini Musti Kariću, 55-godišnjem povratniku u dobojsko selo Sjenina. Salo se upalilo, tlak skače, pa jedva diše. Musto je prije nekoliko dana stao na veliku vagu za otkup voća i ona je pokazala da je težak 246 kilograma. Po tome je, najvjerojatnije, najdeblji čovjek u BiH.

Prije tri godine, Musto je imao 252 kilograma. Obećao je tada da će poslušati savjete liječnika i krenuti s dijetom, pa je za nekoliko mjeseci skinuo 42 kilograma, ali je dijetu iz materijalnih razloga batalio, piše Avaz.

“Liječnici kažu da se, ako hoću koliko-toliko da se riješim kilaže, držim dijetu. Salate je bilo, voća i povrća se naradi u bašti. Ali, problemi je kada netko dva puta mjesečno treba autom da me odvede u Doboj na kontrolu. Neće nitko, boje se da ću ovako težak da im razvalim sjedište automobila. Tako ti ja prestanem s dijetom, pa udri po starom, jedi što imaš, što ti duša želi i evo me opet onaj stari”, kaže Karić, uvijek spreman na šalu, na svoj i tuđi račun.

Kaže da ne voli ljeto, temperature iznad 20 stupnjeva za njega su smrt. Ove tropske vrućine dovode ga do ludila, pa noću spava u dvorištu pod vedrim nebom, na improviziranom krevetu, zajedno sa svojim kučićima. Ujutro se budi u 5.30 da klasira kornišone, koje tijekom dana za potrebe Zemljoradničke zadruge “Gračanka” naberu supruga, nevjesta i kćerka. Po danu bježi pod ventilator. Kaže da je počeo da se goji poslije rata, dok je desetak godina radio u Italiji, u šumi.

“Dobro se radilo, dobro zarađivalo, a vala i dobro jelo. Moglo se. Tada je krenula kilaža s kojom se ja, zahvaljujući ovim poslovima na poljoprivredi, dobro nosim. Još da malo zahladni”, rekao je Musto prije nego što je otišao u kuću da pojede tri tanjira graha, za početak.

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply