Nezaboravni izlet učenika OŠ “Nova Bila” u Visoko – putujemo vlakom

4visoko

U utorak, 10. listopada 2017., učenici od 3. do 5. razreda Osnovne škole “Nova bila ” zajedno s  učenicima iz   PO Grahovčići išli su na izlet u Visoko. Polazak ispred škole je bio u 7,30 sati. Radost i veselje zbog izleta bilo je još veće jer su vlakom putovali iz Zenice do Visokog. Budući da se nikada prije nisu vozili vlakom, mnogi učenici su komentirali da im je ovo poseban doživljaj  i najljepši dan u životu. Vožnja je protekla u ugodnom raspoloženju.

U  Visokom smo posjetili Franjevačku klasičnu gimnaziju. Dobrodošlicu nam je poželio ravnatelj  Franjevačke  klasične gimnazije fra Zvonko Miličić. Obišli su školu i upoznali se s radom i životom njihovih učenika i djelatnika.

Nakon toga napravili su kratku stanku, koju su iskoristili za objedovanje, a domaćini su ih počastili sokićima. Krenuli su u kratku šetnju gdje smo vidjeli lijepo uređene parkove, sportske terene, travnjake gdje su pogledali su postavku prirodoslovne zbirke starije od 130 godina i eksponate nekih od najstarijih prepariranih životinja koje su živjele  u 19. stoljeću. 

Franjevci su uvijek nešto skupljali i čuvali od zaborava. Tako je nastala i ova zbirka koju su marljivo dopunjavali i čuvali. Ovaj jedinstveni izlet, u kome su učenici imali priliku upoznati neka prijevozna sredstva i život prije mnogo godina, ostat će u našim srcima duboko ukorijenjen. Za kraj ostaje poruka ravnatelja fra Zvonke Miličića da se znanja ne trebamo bojati i da svakodnevno trebamo težiti upoznavanju i istraživanju povijesti i kulture.

Više fotografija s izleta možete pogledati na web stranici škole.

NovaBila.info
Rad portala podržali:

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply