U Travniku održano 1.fizičko kolo SPARKreators lige, sudjelovala i OŠ “Nova Bila”

IMG_8373

U dvorani KŠC-a „Petar Barbarić“ 28.travnja 2017. godine održano je 1. fizičko kolo SPARKreators lige koje je ujedno i početak natjecanja iz robotike.

SPARKreators ligu organizira Udruga Hello World  (SPARK school). Domaćin prvog natjecanja bio je KŠC „Petar Barbarić“ – Osnovna škola Travnik, a mentor učenika KŠC-a. Natjecalo se devet škola iz regije. 

Osnovnu školu “Nova Bila” predstavljali su učenici Ema Đido, David Đandara, David Lovrinović i Ivan Bajo zajedno sa njihovi mentorom Leonardom Jurišićem.

Tijekom sljedećeg tjedna bit će objavljeni rezultati na stranici organizatora.

Nakon fizičkog kola slijedi nam još i online kolo za ovu školsku godinu (zadnji tjedan u svibnju). Nakon online kola, 16.6. u Mostaru je planirano organizirati dodjelu nagrada i druženje za najaktivnije i najbolje škole/nastavnike. Organizatori naglašavaju da ovo nije samo jedan od projekata koji se radi kako bi ga odradili i to je to.

Cilj je pomoći nastavnicima i školama da aktivno sudjeluju u uvođenju automatike i programiranja u nastavi.

Svim školama želimo zahvaliti što su došli u naš Centar i skupa se igrali, kao i velike zahvale organizatoru koji nas je uključio u ovaj projekt SPARKreators lige, poručuju iz KŠC-a Travnik.

Izvor: KŠC Travnik

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar