U utorak proslava Velike Gospe u Ričicama

DSC08160

U Ričicama nadomak Nove Bile i ove godine obilježit će se blagdan Velike Gospe, u narodu poznatiji kao Gospojina. Ovaj događaj već lagano postaje tradicionalan, a već 11 godina uspješno ga organiziraju mještani Ričica koji su i ove godine pripremili bogat meni i prigodan program. Sveto misno slavlje bit će u susjednim župama, a župnik će kao i svake godine do sada blagosloviti Gospin kip te sve prisutne goste.

Pozivamo sve ljude dobre volje iz Ričica, Nove Bile i svih susjednih mjesta da se pridruže ovogodišnjoj proslavi Gospojine u Ričicama te svojom nazočnošću uveličaju ovu proslavu. Za sve goste pripremili smo hranu i piće, a posebno istićemo iznimno ukusni Ričićki gulaš napravljen od mnoštvo domaćih sastojaka koje nećemo otkriti, nego dođite i uvjerite se, rekli su za portal NovaBila.info organizatori proslave.

Proslava će biti kod Gospinog kipa u Ričicama koji je napravljen prije 13 godina, a već dvije godine poslije počelo je obilježavanje Gospojine u Ričicama.DSC08174

DSC08161

Mještani Ričica za nekoliko dana proslavit će novi jubilej. Naime, prije točno 60 godina u selo Ričice dovedena je prva javna seoska voda. Korito Konovika kako se naziva ovaj seoski vodovod nalazi se u središtu Ričica na kojem stoji i nadnevak kada je pušten u funkciju – 1.9.1957.

DSC08167

Ovim putem zahvaljujemo se svim donatorima koji su potpomogli ovogodišnju proslavu, kao i onima koji će to do proslave, dodali su organizatori.

Proslava Velike Gospe, Ričice, utorak, 15. kolovoza 2017. godine, 19 sati  

Portal NovaBila.info ove godine uzet će medijsko pokroviteljstvo ovog događaja te izvijestiti javnost nakon završetka događaja. 

Stisnite ‘lajk’ i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.


DSC08171DSC08166DSC08169

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply