Ermina Abdaković: “Samo rad, red i disciplina stvaraju dobrog igrača”

nogomet-ermina-abdakovic-mladost - Copy

24-godišnja Ermina Abdaković rođena je Cazinka koja već od malih nogu igra najvažniju sporednu stvar na svijetu – nogomet.

Mislim da se čovjek jednostavno rodi s tim. Uvijek sam radije igrala nogomet s dječacima nego se družila s curicama, otkriva nam na početku talentirana nogometašica.

Nogometom se bavi od malih nogu, a sa svojih 19 godina se pridužila ženskom nogometnom klubu u Banja Luci, u kojem je provela godinu dana, nakon čega prelazi u ŽNK „Mladost“ iz Nević Polja gdje je trenutno kapetanica ekipe. U protekloj sezoni sa svojim klubom igrala je u Prvoj ligi Federacije BiH u kojoj je uvjerljivo bila najbolji strijelac sa postignutih 17 pogodaka.

12923141_1053693601354898_2243841435034911198_n

Treninge imam svakodnevno. Najviše treniram individualno, puno radim na sebi. S obzirom da studiram kriminalistiku u Banja Luci ponekad je teško uskladiti sve obveze. Često znam ujutro u 5 sati otići Banja Luku, te se isti dan nakon predavanja vratiti u Nević Polje na trening, nastavlja Abdaković.

Trenutno ima nekoliko inozemnih ponuda, a u dogovoru s klubom će da odlučiti što je najbolje za nju te je li došao trenutak za otići negdje vani.

Ženski nogomet u BiH trenutno u krizi zbog velikog broja klubova, a malog broja igračica. Rijetko koji klub radi s mlađim uzrastima.

Općenito situacija nije baš najbolja, mnoge djevojke razočarane prestaju da se bave istim. Od nogometa rijetko tko može živjeti, obično djevojke igraju za neki mizerni džeparac, ali sve ovisi u kojem klubu igraš i kakav si igrač, govori nam Ermina te naglašava kako joj je životni san zaigrati za neki veliki europski klub u Ligi prvaka.

16299549_1297499963640926_2710669457811822122_n

Ermina se u slobodno vrijeme bavi u suđenjem. Počela je suđenjem u Omladinskoj ligi KSB, a prošlu sezonu sudila je u Prvoj i Drugoj kantonalnoj ligi središnje Bosne. Mnogi je već vide na znatno višem rangu u ulozi sutkinje, ali joj je na prvom mjestu nogometna karijera.

Bez lažne skromnosti mnogi me vide kao perspektivnu sutkinju, ali iskrena da budem trenutno nemam baš ambicija da se posvetim samo suđenju, govori Ermina te dodaje kako joj je igračka karijera ipak puno bitnija od sudačke.

Slobodno vrijeme najviše koristi za odmaranje, šetnju sa psom i glazbu. S vremena na vrijeme pročita i neku dobru knjigu.

Sada se educiram za nogometnog trenera, tako da mi je uz suđenje to jedna od opcija što da radim nakon što prestanem aktivno igrati, govori ambiciozna igračica.

Svim mladim nogometašicama na početku karijere poručuje da ustraju u onome što žele postići  te da samo rad, red i disciplina stvaraju dobrog igrača.

Željela bih još da se zahvalim svom klubu i treneru gosodinu Velimiru Subanu za sve što su dosada učinili za mene. Nikad im neću zaboraviti, niti se moći dovoljno zahvaliti za ono što su me naučili i kakvog igrača su od mene napravili, zaključuje Ermina kojoj želimo sreću u daljnjoj sportskoj karijeri.

NovaBila.info | M. Debeljak

 


Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar