Humanitarna utakmica za mostarski Dompes

18052515_1609020469111348_698328412_n

Mnoge poznate ličnosti odazvale su se humanitarnoj akciji u sklopu koje je odigrana utakmica za pomoć izgradnji Dompesa (Kuće kruha i duha) u Mostaru. Utakmica je završila rezultatom 5:5.

Za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupili su Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Damir Škaro te brojni drugi, pod vodstvom Mate Bulića. Boje Dompesa branili su Blaž Baka Slišković, Ivica Šurjak, Ante Rukavina, Dragan Čović, Nevenko Herceg, Zoran Tomić, Nermin Šabići mnogi drugi.

Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) odnosno Dompes projekt je u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Majke Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje. Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta sveučilišni je profesor fra Iko Skoko.

18034948_1609022145777847_227371609_n

„Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji, a to je puno ljudi, kao što su volonteri iz mostarske Frame, te Ivici Džambasu koji je možda najzaslužniji za organizaciju ove utakmice.“, rekao je fra Iko Skoko.

Nikola Franjić, vlasnik poduzeća Kristal Vitez, kazao je kako se rado odazove svim humanitarnim organizacijama kao što je ova, a  kojima pomažemo jedni drugima.

Mate Bulić, koji se danas našao u ulozi izbornika, rekao je:

 „Neovisno o tome što je rezultat neriješen, svi mi koji smo podržali ovaj događaj smo pobjednici, svi ljudi dobre volje koji su odvojili svoje vrijeme i sredstva kako bi sudjelovali u ovome hvale vrijednom projektu.“

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski i administrator dabrobosanski Grigorije Đurić izjavio je da rado podrži svaku akciju u organizaciji fra Ike Skoke, gvardijana mostarskog Franjevačkog samostana.

„Žao mi je što nisam bio u mogućnosti sudjelovati u igri, ali čestitam svima koji jesu. Fra Iko Skoko je napravio veliki posao sa izgradnjom ovog studentskog doma i Centra za dijalog, koji će djelovati u sklopu doma. Velika je važnost Centra,jer u svijetu u kojem stalno slušamo o ratovima i sukobima među ljudima, duboko vjerujem da je dijalog jedino rješenje.“

Nikolina Petraš

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar