Novobiljanin Ivica Bilić Šico – vjerni navijač zagrebačkog Dinama

17094131_10203089813962442_1810649348_n

Ivica Bilić prijateljima poznat pod nadimkom Šico, od malih je nogu veliki navijač zagrebačkog Dinama, jedan od najvjernijih koje je Nova Bila imala.

U svojoj šestoj godini sam shvatio da je Dinamo jedini pravi hrvatski klub i jedina nogometna legenda. Otkako znam za sebe volim šahovnicu te sam tako zavolio i Dinamo na čijem se grbu nalazi i šahovnica.“, rekao je Šico na početku svoje priče o njemu.

Prema njegovim riječima, njegov otac, kao i pokojni djed Anto bili su vatreni navijači koji su čvrsto navijali za jedini klub koji je u to vrijeme imao hrvatsko obilježje. Šico je danas otac dvoje djece, na koje želi prenijeti svoju ljubav prema ovom klubu.

Marija i Ivano su također vjerni navijači, a članovi su Dinama već od drugog mjeseca života. Ivano je prije dobio člansku iskaznicu Dinama nego rodni list. Ljubav prema Dinamu sija u cijelom domu naše obitelji, a nju gaji i i supruga Dragana s kojom sam 12 godina u sretnom braku.“, zadovoljno izgovara ovaj vjerni navijač.

Utakmice Dinama na Maksimiru posjećuje tri do četiri puta godišnje, ovisno o  obiteljskim obvezama i financijskim mogućnostima. Kako kaže od početka njegove navijačke katrijere bilo je mnogo dobrih igrača koji su mu ostali u sjećanju i čije je nogometne igre volio gledati, ali posebno je nabrojao: Dragu Vabeca, Ivicu Senzena, Zvonimira Bobana te Roberta Prosinečkog.

Trenutno se nalazimo na drugom mjestu u domaćem prvenstvu, a kako je Dinamo svoje navijače navikako na pobjede i titule, trenutno nisam zadovoljan, ali s vjerom u Boga nadam se da ćemo smoći snage te da žemo i ove godine obraniti titulu prvaka Hrvatske.“, rekao je Šico.

Željno iščekuje Dinamovo europsko proljeće, prisjećajući se davne 1967. godine kada je Dinamo s legendarnom generacijom osvojio Kup velesajamskih gradova, koji je današnja Europska liga.

Potrebno je u igru i prvi tim uključiti što više mladih igrača iz Dinamove škole koja je među najboljima u Europi koji će svim srcem i dušom igrati za Dinamo te iste zadržati dulje vrijeme kako bi se što dulje osjetila njihova želja za igranjem, dokazivanjem i uspjelo.“, zaključio je za kraj.

NovaBila.info

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar