[FOTO] U Travniku obilježena 25. obljetnica utemeljenja HVO- a

DSC07168

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen – obilježju Prahulje svečano je obilježena 25. obljetnica utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane. Na ovom groblju pokopana je većina poginulih branitelja HVO-a, koji su dali svoje živote za obranu svojih domova.

„Za mene kao zapovjednika i branitelja HVO-a ovo je jako bitna obljetnica. Danas se nalazimo na središnjem spomen obilježju, ovdje smo došli pomoliti se, položiti vijence i upaliti svijeće u spomen na naše poginule Hrvatske branitelje.“ Rekao je Ljupko Sučić, zastupnik Sabora Kantona Središnja Bosna.

DSC07157

Svim poginulim hrvatskim braniteljima općine Travnik, ali i cijele središnje Bosne, poklonili su se predstavnici braniteljskih udruga, kao i brojno izaslanstvo OO HDZ BiH Travnik i HNS- a BiH. Ispred HNS- a BiH vijenac je položio zastupnik HDZ- a BiH u Parlamentu BiH Nikola Lovrinović, dok su ispred OO HDZ- a BiH Travnik u polaganju vijenca sudjelovali predsjedateljica OV Travnik Vlatka Lukić, predsjednik OO HDZ BiH Travnik Bojan Domić, predsjednik Mladeži HDZ BiH Travnik Danijel Blažević, te predsjednica OO ZZ KKK HDZ BiH Travnik Ivana Dugonjić. Nakon polaganja vijenaca opijelo za sve poginule hrvatske branitelje izmolio je vojni kapelan u Travniku don Donald Marković.

DSC07177

„Prošlo je već 25 godina od utemeljenja HVO-a, mnogo toga je se izdogađalo u ovom periodu, ono što ostaje kao gorak okus to je još uvijek trajno ne riješeno pitanje naših hrvatskih branitelja i njihov doprinos u Domovinskom ratu.“, zaključio je Sučić.

Kako je odlučio Hrvatski narodni sabor BiH, do obljetnice utemeljenja Hrvatskog vijeća obrane i središnje svečanosti u Mostaru 8. travnja, jubilarna godišnjica će se obilježiti u 40 općina u BiH.

NovaBila.info
Tekst: Tanja Meljančić
Fotografije: Mario Debeljak

Možda Vas zanima...

Comments

comments


.

Stisnite 'lajk' i pratite portal NovaBila.info i na Facebooku.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply