Vitežani su danas, 10. lipnja, obilježili još jednu tužnu, 24. po redu obljetnicu stradanja osmero djece u naselju Podgradina tijekom proteklog rata.

Cijela Središnja Bosna se uvijek s tugom sjeća dana kada je od samo jedne minobacačke granate, ispaljene s položaja Armije BiH, u naselju Podgradina u Vitezu poginulo osmero djece: Sanja Garić, (1975.), njen brat Milan Garić (1981.), Dragan Ramljak (1978.), Dražen Čečura (1978.), Boris Antičević (1983.), Sanja Križanović (1978.), Augustina Grebenar (1984.) i njen brat Velimir Grebenar (1981.).

Na obljetnicu jednog od najtužnijih dana u povijesti Viteza članovi obitelji poginule djece, prijatelji, sumještani, kao i predstavnici udruga proisteklih iz domovinskog rata i predstavnici izvršno-političke vlasti su položili vijence i upalili svijeće.

Desetog lipnja 1993. godine, oko 20 sati i 45 minuta doletjela je navođena granata s položaja Armije BiH, kalibra 120 mm, i pala dva metra od 14-ero djece u igri. Na licu mjesta poginulo je petero djece, a troje je preminulo u bolnici. Ostalih šestero djece je ranjeno. Razorna moć granate vidjela se po tome što su roditelji svoju djecu prepoznavali po odjeći i obući. Video snimak tog stravičnog događaja, zbog brutalnosti, nije htjela objaviti nijedna inozemna TV mreža, a u Vitezu je bio stacioniran i BBC. Za ovaj teški zločin nad nedužnom djecom do danas nitko nije procesuiran, niti je odgovarao.