[FOTO] Održan koncert povodom obilježavanja 20 godina postojanja Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik

15300665_10154764648684878_1625466417_n

U četvrtak, 1. prosinca 2016. godine sa početkom u 19,00 sati održan je koncert povodom obilježavanja 20 godina postojanja Srednje glazbene škole Jakova Gotovca Novi Travnik u zelenoj Sali Osnovne škole Novi Travnik.

Sala je bila premala  za sve koji su došli na koncert što se i očekivalo.
Na samom početku koncerta nastupio je orkestar učenika, profesora i bivših učenika škole i podigli atmosferu u cijeloj Sali. Nakon orkestra nazočnima  se obratila profesorica Ivona Grebenar koja je rekla nešto o povijesti škole.
Na koncertu su nastupili:
– Kenan Toroman-klarinet i Emir Smaiš-harmonika, profesori u ovoj školi
– Marija Bajo-glasovir, studentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i bivša učenica škole
-Lorena grubešić, studentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu i bivša učenica škole
-TRIO: prof. Anamarija Marić-violina, prof. Marina Drmić-violina, bivše učenice škole uz glasovirsku pratnju profesorice Ivone Grebenar
-Ismet Skrobo-gitara, student na Muzičkoj akademiji Sarajevo i bivši učenik škole
VS „Lašvanske dive“ Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila, sastav čini osam ženskih glasova među kojima je nekoliko profesorica ove škole, a većina članica su bivše učenice škole
– DUET saksofona: Ivona Šiško-studentica Muzičke akademije u Sarajevu i bivša učenica škole Monika Jukić- studentica Glazbene akademije u Zagrebu i bivša učenica škole.

I na samom kraju koncerta nastupio je zbor Srednje glazbene škole sastavljen od sadašnjih i bivših učenika škole. Uz dirigenta profesora Josipa Popovića zbor je izveo dvije jako efektne skladbe: Carnevale di venezia i Happy day uz solistice Mariju Šimić-učenicu škole i profesoricu Sanju Grabovac-bivšu učenicu škole, a sada voditeljicu vokalnig sastava „Lašvanske dive“ HKC-a Nova Bila.
Hrvatski kulturni centar „Nova Bila“ preponosan je na Dive i njihovu izvedbu Makedonske humoreske, kao i na cijeli koncert i sve koji su nastupali. Predivno je biti dio ovako lijepog i hvale vrijednog projekta.
NovaBila.info | Ilijana Budimir Trupina

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava