Održano završno natjecanje “Muzička šarenica”, pobjednici učenici OŠ “Nova Bila”

18402752_872942466188089_6761098067530686638_n

U organizaciji Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“- Osnovna škola Travnik,  10. svibnja 2017. god. održano je finalno glazbeno edukativno natjecanje „Muzička šarenica“.  

Ove godine nakon četiri susreta u finale su došli zajedničkim snagama ekipe  iz OŠ „Nova Bila“ iz Nove Bile, OŠ „Dubravica“ iz Viteza, OŠ „Doktor Boris Ćorić“ iz Kreševa i Lepenice i OŠ „Uskoplje“ iz Uskoplja/Gornjeg Vakufa.

Zasluženo prvo mjesto je pripalo učenicima iz OŠ „Nova Bila“ iz Nove Bile, drugo mjesto ekipi učenika iz OŠ „Lepenica“ i  OŠ „Doktor Boris Ćorić“ iz Kreševa, a treće mjesto je pripalo OŠ „Dubravica“ iz Viteza.  Natjecateljski dio se sastojao od natjecanja u plesu, igri poznavanja glazbenih instrumenata, igri znanja, sviranja na klavijaturi po sjećanju odsviranih kompozicija i skladateljskom ostvarenju. Cijeli program su vodile učenice iz OŠ „Novi Travnik“, a revijalni dio natjecanja su upotpunili izvrsnim plesnim izvedbama polufinalisti regionalnog natjecanja u Beogradu „Ja imam talent“, Srđana Perića i njegovog trenera Ajdina  iz Novog Travnika te  Katarine Tabak iz Novog Travnika, članice LDF plesnog kluba koji su se u nedjelju vratili s europskog natjecanja s 15. prvih mjesta u svim kategorijama.

 Kao pilot projekt „Muzička šarenica“ je pokrenuta 2013./2014. školske godine kada su sudjelovale tri škole – KŠC „Petar Barbarić“ iz Travnika, OŠ „fra Marjan Šunjić“ iz Stojkovića i OŠ „Novi Travnik“ iz Novoga Travnika. Idejni začetnik „Muzičke šarenice“ je Dragana Perić, prof. u KŠC „Petar Barbarić“, a potporu kao suorganizator je pružio nastavnik glazbenog odgoja iz OŠ „Novi Travnik“, Goran Puletić. Nakon toga 2014./2015. god.  sudjelovalo je devet škola kroz tri susreta, a finalni susret održan je u KŠC-u Travnik.  Učenici iz sedam škola  natjecali su se u tri susreta 2015./2016. god., a finalno natjecanje održano je u KŠC-u „Petar Barbarić“.  Muzička šarenica se provodila pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Kantona Središnja Bosna, a od ove godine je ovo natjecanje uvedeno u kalendar natjecanja osnovnih škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku. Čestitamo pobjednicima ovogodišnje „Muzičke šarenice“ i zahvaljujemo na podršci i sudjelovanju.

Tekst: KŠC Travnik
Slike: OŠ “Nova Bila”

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply