OŠ “Nova Bila”: Pozivnica na svečanu priredbu povodom Dana kruha

danikruha

Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje obilježavaju se svake godine tijekom mjeseca listopada. Različitim svečanostima i manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. 

Tako će sutra blagdan Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježiti i Osnovna škola “Nova Bila”, čiji poziv na svečanu priredbu presimo:

Poštovani roditelji, bake i djedovi,

Dani zahvalnosti za plodove zemlje ili Dan kruha, postala je prava višednevna i sveprisutna manifestacija u kojoj mladi naraštaji otkrivaju koliko poštovanja i zahvalnosti trebamo iskazivati prema hrani i kruhu uopće. Ovo doba godine obilježeno je završnicom radova na ubiranjima ovogodišnjih plodova i prirodno je da baš u jesenje dane iskazujemo svoju zahvalnost.

U četvrtak, 12.10.2017. u 13:30 h u našoj školi bit će obilježen blagdan Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Ovom prigodom bit će upriličen prigodan program. Nastupit će dramska, folklorna, recitatorska, ritmička i mnoge druge sekcije. Naš svećenik iz župe Duha Svetoga blagoslovit će peciva koja su napravile vrijedne ruke. Imat ćemo i natječaj za najljepše pecivo. U područnoj školi u Grahovčićima, priredba će se održati u srijedu, 11. listopada s početkom u 11,30 sati.

Dođite i pogledajte što su i ove godine za Vas pripremili naši učenici.

Radujemo se Vašem dolasku, stoji na web stranici škole.

NovaBila.info
Rad portala podržali:

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply