U Vitezu održan sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika

22365274_1162094307225926_3709727537514968995_n

Prije dvije godine osnovan je neformalni Klub hrvatskih gospodarstvenika u Bosni i Hercegovini u svrhu unaprjeđena poslovne suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, naročito putem poticanja trgovine, investicija i drugih vidova gospodarske suradnje, pružanja podrške hrvatskim kompanijama koje posluju u BiH.

U hotelu Central u Vitezu održan je redovni sastanak Kluba hrvatskih gospodarstvenika na kojem se razgovaralo o mnogim problema s kojima se susreću gospodarstvenici, a jedna od glavnih tema je bila i daljnji razvoj kluba.

Predsjednik Koordinacijskog odbora Kluba hrvatskih gospodarstvenika u BiH i direktor poduzeća „Podravka “ Milan Šarlija, kazao je da je Klub ostvaruje ciljeve putem konstruktivnih rješenja za gospodarske probleme koji se tiču hrvatske i bosansko – hercegovačke poslovne suradnje.

Šarlija je dodao će se klub i u budućnosti zalagati za bolje uslove na tržištu BiH za hrvatske i bosansko-hercegovačke kompanije.

Na sastanku je prisustvovao i Goran Masnec, direktor Hrvatske gospodarske komore, odjel za međunarodne odnose, koji je prenio svoja iskustva i dao određene sugestije Klubu hrvatskih gospodarstvenika.

Na sastanku Kluba hrvatskih gospodarstvenika sudjelovala je direktorica poduzeća “Palavra” d.o.o. Nova Bila, Ana Peša.

Podršku Klubu hrvatskih gospodarstvenika dala je Udruga bosanskih Hrvata “Prsten”, čiji je cilj okupljanje Hrvata porijeklom iz BiH u Hrvatskoj i suradnja sa gospodarstvenicima u BiH na području gdje žive Hrvati. Glavni tajnik Udruge “Prsten”, Marjan Biškić, istako je da nisu prvi put u Lašvanskoj dolini i da već duže vrijeme surađuju s gospodarstvenicima.

Ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio kazao je da je nakon dvije godine došlo vrijeme da se analizira dosadašnji rad Kluba i da se u budućnosti napravi jedan novi iskorak.

/tnt.ba/

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply