Andreas Berović: Od novobiljanskog djeteta do člana bh. reprezentacije

22554468_10214050690090191_1305542066_n

Da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu potvrđuje i naša sljedeća priča. Andreas Berović – Andi je 25-ogodišnjak iz Nove Bile koji već od svoje pete godine ‘trči za loptom’. Svoje prve korake s loptom napravio je u NK „Nova Bila“, a kroz svoju karijeru nastupao je za NK „Mladost“ iz Nević Polja, NK „Gorica“ iz Guče Gore, NK „Jardol“, NK „Vitez“, te MNK „Joker“ iz Novog Travnika.

Već sa svojih 13 godina proglašen je za najperspektivnijeg nogometaša županije središnja Bosna. Desetak godina poslije postaje neizostavni član bh. mininogometne reprezentacije s kojoj je 2015. godine osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu odigranom u Hrvatskoj, za koju kaže da ima posebno mjesto u njegovoj nogometnoj karijeri.

Mininogomet sam počeo igrati tako što je bio izborni turnir na SRC Romari, gdje je nastupilo deset ekipa. Ušao sam u uži izbor izbornika Josipa Kupreskića te po prvi put otišao na Europsko prvenstvo koje je za BiH ujedno bilo i debitantsko, rekao je za portal NovaBila.info talentirani Andreas.

22656591_10214050682329997_956129543_n

Stanje nogometa u BiH nije na zavidnom nivou, a ništa drukčije nije ni u mininogometu budući da su svi reprezentativci zaposleni i od nastupanja za reprezentaciju ne mogu živjeti.

Da nema tvrtke Ecos iz Viteza koji pokriva gotovo sve troškove, ne bi bilo ni BiH reprezentacije. Nemamo nikakve podrške od institucija BiH i državnih tvrtki. Mi sve to igramo iz tog razloga jer smo svi dobri prijatelji i volimo nogomet, dodao je Andi.

Kao i nekolicina mladih koji su egzistenciju potražili u drugoj državi, Andi je prije godinu odselio u Njemačku gdje radi u autoindustriji, ali i dalje svim srcem živi u svom kraju i nastupa za reprezentaciju BiH, unatoč što od tih aktivnosti ne može ostvariti egzistenciju.

Danas kada su mladima svi poroci društva na dohvat ruke poručujem da se bave bilo kojim sportom jer kroz sport uspoznaješ ljude i stjećeš nove prijatelje, zaključio je naš Andi te dodao da je u zdravom tijelu zdrav duh.

NovaBila.info | Mario Debeljak

Rad portala podržali:

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar