Europska noć kazališta obilježena i u Novoj Biloj

DSC05077

DSC05077

U subotu, 21. studenoga 2015. godine, u sklopu manifestacije Europska noć kazališta, Kazalište mladih „Korifej“ iz Nove Bile priključili su se manifestaciji i ugostili prijatelje DIS Teatra iz Banja Luke koji su izveli jednosatnu kazališnu komediju „Put u Liliput“.

Ova predstava je farsa koja prikazuje evoluciju čovjeka, smjenu vlasti, kritiku cjelokupnog društva, kao i čitave nacije. Predstava je nastala po predlošku knjige Guliverova putovanja Jonathana Swifta i preslikana je na naša područja. Sadrži veliki broj povijesnih činjenica, religijskih motiva, a rađena je multidisciplinarno. Genijalnost Swiftove ironije prikazana je kroz više žanrova. Kada se spomene knjiga Guliverova putovanja svi se rado sjećaju svoga djetinjstva i jedne prelijepe lektire, međutim koliko nas se zapita i pogleda pravu stranu ove knjige. Sama ideja o stvaranju predstave proizašla je iz potrebe za razbijanjem predrasuda, kao i za preispitivanjem mišljenja je li to samo zabavno dječje štivo. Ili nešto mnogo dublje i smislenije.

Cijela predstava djelo je Ognjena Bogdanovića, a uloge su igrali: Anando Čenić, Teodora Šipka, Dušan Urošević i Ognjen Bogdanović. U predstavi su uživali učenici i djelatnici Osnovne škole Nova Bila na čelu s ravnateljem Dragom Marjanovićem, ravnatelj Hrvatskog kulturnog centra Dragan Đido te mnogi drugi ljubitelji kulture i kazališta. Sudjelovanjem u ovoj manifestaciji članovi Kazališta mladih Korifej kao organizator osnažili i obogatili kulturna zbivanja Nove Bile.

 

Možda Vas zanima...

Comments

comments

You must be logged in to post a comment Login