Baka kirurginja ima 89 godina i vrši i po 4 operacije dnevno

baka

Kako biste se osjećali kada bi morali na operaciju, a za operacijskim stolom čeka vas “baka kirurginja” sa svojih 89 godina?

Liječnica Alla Ilyinichna iz Rusije, ima 89 godina ali i dalje kao kirurginja radi u bolnici. Svoju karijeru kirurginje započela je kada je imala 30-ak godina. Danas, Ilyinichna operira i do četiri pacijenta dnevno u bolnici grada Ryazana 200-njak km udaljenog od Moskve, iako je u poodmakloj starosti.

Iskustvo joj se, naravno, ne može osporiti jer je do sada skalpel držala najmanje 10.000 puta, a tvrdi i da za 68 godina rada nije imala ni jedan smrtni slučaj.

– Radim jer volim, to me zanima i volim pobjeđivati. Volim pomagati ljudima, a posebno me raduje njihov oporavak – kaže dr Ilyinichna koja se poslije teškog dana u operacijskoj sali kod kuće brine o teško oboljelom nećaku.

“Baka kirurginja” će 5. svibnja napuniti točno 90 godina. Alla Ilyinichna je najstarija kirurginja u Rusiji, vjerojatno i najstarija liječnica – kirurginja na svijetu, koji ulazi u operacijsku salu  i vrši kirurške operacije.

Možda Vas zanima...

Comments

comments

Morate biti prijavljeni da biste napisali komentar. Prijava

Ostavite komentar